ÎPS Teodosie nu renunță: Face slujba de Crăciun, deși Constanța e în carantină

ÎPS Teodosie nu renunță: Face slujba de Crăciun, deși Constanța e în carantină
Foto: Mediafax
Publicat: 25/12/2020, 10:32

Deși orașul Constanța se află în carantină, ÎPS Teodosie susține astăzi, cu public, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopala Sfinții Apostoli. În plus, după slujbă va avea loc și un concert de colinde.

Orașul Constanța este în carantină în acest moment, drept pentru care orice persoană care merge la biserică trebuie dețină o declarație pe proprie răspundere.

Slujba ar urma să aibă loc în jurul orei 8.30 așa cum se întâmplă în fiecare an în prima zi de Crăciun. Imediat după slujbă, va avea loc și un concert de colinde, susținut, ca în fiecare an, de corul Armonia din Constanța, relatează Antena3.

În ultima perioadă au mai avut loc slujbe la bisericile din Constanța, însă cu respectarea regulilor impuse de pandemie.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie: „Să răbdăm şi să suferim această vreme de încercare”

„Puterea Pruncului Dumnezeu din iesle este în măsură de a ne izbăvi, nu numai de virusuri, ci mai ales de frica aceasta omorâtoare de suflet, care a pus stăpânire pe întreaga planetă”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Venirea în lume a Pruncului Iisus nu este doar evenimentul crucial şi culminant al întregii istorii universale, ci este şi începutul unui nou veac, veacul în care Dumnezeu Se dăruieşte lumii, pe care o umple de harul Său, se uneşte cu oamenii şi ne dăruieşte dragostea Sa infinită, Trupul şi Sângele Său în Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie. (…) De aceea, în aceste vremuri de pandemie, Iisus Hristos este Doctorul cel fără de moarte, Vindecătorul de toate bolile, Cel ce ne aduce dragostea Tatălui. Cel ce a venit să omoare moartea, Pruncul Cel născut în Betleem este vântul cel preacurat, care suflă oxigen ceresc în plămânii vlăguiţi de suferinţă ai celor din spitale, oferindu-ne doctoria nemuririi, Mâna cea puternică, care ne smulge din întunericul morţii şi ne aduce înapoi la starea de nemuritori, oferind chiar puterea medicilor de a stărui în osteneala vindecării”, afirmă arhiepiscopul Tomisului.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult