ÎPS Teodosie, reacție după ce Vasile Bănescu i-a criticat pe preoții antivacciniști: „Este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor. Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu”

ÎPS Teodosie, reacție după ce Vasile Bănescu i-a criticat pe preoții antivacciniști: „Este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor. Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu”
Publicat: 04/05/2021, 12:46

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a criticat modul în care se implică purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Banescu, în campania de vaccinare anti-COVID, precizând că „e treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm”. Mai mult, ÎPS Teodosie spune că Vasile Bănescu, este un „laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor”.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel ce comentează este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor. Am citit și m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurcă în ele. E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Mai mare protecție că a lui Dumnezeu nu putem avea. Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu, așa încât să nu amestecăm lucrurile”, a declarat IPS Teodosie, luni, 3 mai, la Antena 3.

Întrebat dacă e nevoie de implicarea preoților în a-i convinge pe oameni să se vaccineze, Teodosie a făcut referire la Sfântul Vasile cel Mare.

„E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm. Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3.

ÎPS Teodosie nu este de acord cu ce afirmațiile lui Vasile Banescu care a declarat că vaccinul nu trebuie comparat cu Sfânta Împărtășanie și că preoții care au susținut că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie” au făcut o greșeală.

Ce a declarat Vasile Banescu

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivaccinisti din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viață noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin”.

Declarația venea în contextual în care Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie afirmase că nu se vaccineaza și că împărtășania este substitut pentru vaccin

El a afirmat că are alergii și nu se vaccineaza împotriva COVID-19, susținând că nu ar avea de ce să facă acest lucru deoarece nu se îmbolnăvește. Arhiepiscopul Tomisului consideră că preoții nu sunt medici că să recomande vaccinul și că acest lucru ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor acestora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață