Israelul va oferi ajutor de urgență Turciei după CUTREMURUL devastator care a produs deja mii de victime

Israelul va oferi ajutor de urgență Turciei după CUTREMURUL devastator care a produs deja mii de victime
FOTO: Profimedia
Publicat: 06/02/2023, 09:00

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a declarat că țara se pregătește să ofere ajutor de urgență Turciei, după ce aceasta s-a confruntat cu unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii peste 100 de ani.

„Forțele de securitate sunt pregătite să ofere orice asistență este necesară. Sistemul de securitate a dobândit multă experiență de-a lungul anilor în gestionarea zonelor calamitate și în misiunea de a salva vieți”, a declarat Galant într-un comunicat.

Într-o altă declarație, ministrul israelian de externe Eli Cohen și-a exprimat „profunda durere” față de poporul turc.

„În numele statului Israel, aș dori să exprim profunda durere poporului turc pentru cutremurul grav care a lovit sudul Turciei în această seară”, a declarat Cohen.

„Inimile noastre sunt alături de victime și le dorim răniților o recuperare rapidă. Am instruit Ministerul Afacerilor Externe să conducă un program de ajutor rapid pentru Turcia pentru a face față dezastrului grav.”

Cutremurul puternic și mortal care a lovit sudul Turciei a putut fi resimțit până în Israel.

Persoane din Ierusalim și Tel Aviv au raportat că au simțit cutremurul luni dimineața devreme, iar poliția israeliană a declarat că a primit peste 3.000 de astfel de rapoarte.

Peste 300 de persoane au fost ucise și alte peste 2.000 au fost rănite în Turcia și Siria după ce cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit, provocând cutremure în întreaga regiune.

Meteorologul Brandon Miller a declarat anterior că zguduirile cutremurului au putut fi resimțite până la 300 de kilometri distanță de epicentru, potrivit CNN.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase