Italia legalizează cultivarea canabisului pentru uz propriu

Italia legalizează cultivarea canabisului pentru uz propriu
Publicat: 09/09/2021, 16:47

Italia urmează să permită cultivarea la scară mică a plantelor de canabis acasă după ce miercuri a fost aprobată o reformă de către Comisia de Justiție a Camerei inferioare.
 

Comitetul de justiție din Camera inferioară a Italiei a continuat prin aprobarea reformelor care vor permite creșterea mică a canabisului acasă, relatează La Stampa,

După votarea textului de bază, va fi stabilit un termen limită pentru depunerea amendamentelor, care va fi discutat în Comisie. Apoi, va trece la votul din Parlament.

Italia va fi una dintre primele țări europene care va dezincrimina canabisul, în urma unui vot istoric din partea parlamentarilor. Reformele ar permite, de asemenea, oamenilor să crească până la patru plante de canabis în casele lor pentru uz personal. Dar, de asemenea, cresc sancțiunile pentru infracțiunile legate de traficul de canabis de la șase la 10 ani.

Această reformă vine la aproape doi ani după o decizie importantă a Curții Supreme a Italiei în 2019, care a considerat că respectiva cultivarea internă a canabisului la scară mică era legală.

Hotărârea a fost pronunțată pe 19 decembrie 2019, dar a trecut neobservată până la o săptămână mai târziu, când a fost raportată de agențiile de știri interne și a alimentat imediat o dezbatere politică fierbinte cu privire la consumul de canabis în Italia

A declanșat cereri de legalizare suplimentară din partea susținătorilor de buruieni și furie din partea conservatorilor din țară.

Acesta este un pas uriaș, având în vedere istoria legilor italiene privind drogurile

Criminalizarea „drogurilor moi”, cum ar fi canabisul și variantele sale (cum ar fi hașul) are o istorie îndelungată în hot spațiul european. În anii 1940-60, Italia a fost unul dintre cei mai mari producători mondiali de cânepă pentru a deveni apoi o țară în care cultivarea cânepei, plus posesia, vânzarea și utilizarea acesteia au fost sever sancționate.

Începând cu secolul 21, în jurul anului 2006, legea numită Fini-Giovanardi a intrat în vigoare, ceea ce înseamnă că instanțele italiene nu au făcut diferența între drogurile „moi” și drogurile „dure” atunci când au sancționat acuzațiile legate de droguri. Drept urmare, pedeapsa recomandată a fost de până la douăzeci de ani de închisoare.

În 2014, legea Fini-Giovanardi a fost considerată neconstituțională, ceea ce, la rândul său, a reactivat „Legea consolidată” din nou.

În fiecare an, 60.000 de persoane sunt încarcerate în Italia, iar o treime sunt închise pentru acuzații de droguri. Poliția a raportat în 2019 că aproximativ 41.744 de italieni sunt consumatori de droguri – 78% dintre aceștia consumă canabis și / sau derivatele sale.

În timp ce doar un număr mic de țări europene au decriminalizat până acum utilizarea canabisului recreativ, există o serie de reforme în mișcare pe tot continentul.

În 2019, parlamentarii din Luxemburg au anunțat planuri de legalizare a utilizării recreative a canabisului . În timp ce piața legală a fost planificată inițial să se lanseze la sfârșitul anului 2021, întreruperile cauzate de o serie de factori, inclusiv pandemia de coronavirus, au provocat întârzieri. Posesia și consumul de canabis au fost dezincriminate în Luxemburg în 2001.

Au fost anunțate și scheme pilot în Elveția , Franța și Olanda pentru a evalua implicațiile legalizării consumului recreativ al canabisului.

Contrar credinței populare și a unei industrii de canabis în plină expansiune, canabisul recreativ rămâne ilegal în Olanda . Consumul și deținerea de cantități mici de canabis au fost dezincriminate în 1973 și au fost tolerate de atunci. Cu toate acestea, cultivarea canabisului rămâne interzisă, contribuind la o stare de lucruri complexă și confuză.

În Marea Britanie, deținerea, utilizarea, aprovizionarea și cultivarea (cu excepția producției autorizate pentru produse medicinale) de canabis rămân ilegale, în ciuda solicitărilor tot mai mari de reforme semnificative.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului