Joe Biden anunță primele restricții ce vor fi impuse Rusiei după recunoașterea regiunilor din Donbas

Joe Biden anunță primele restricții ce vor fi impuse Rusiei după recunoașterea regiunilor din Donbas
Președintele Joe Biden / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21/02/2022, 22:43
Actualizat: 21/02/2022, 22:44

Președintele american Joe Biden va semna un ordin care vine să impună noi restricții asupra comerțului și finanțării în cele două teritorii pro-Moscova pe care președintele Vladimir Putin a decis luni să le recunoască drept independente, relatează CNN.

Într-o declarație, Casa Albă a precizat că Biden va semna un ordin executiv care va „interzice noi investiții, schimburi comerciale și finanțări din partea persoanelor din SUA către, dinspre sau în așa-numitele regiuni DNR și LNR din Ucraina”.

De asemenea, ordinul ar permite SUA să impună sancțiuni împotriva oricărei persoane care operează în aceste zone. Iar Casa Albă a declarat că va „anunța în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă de astăzi a angajamentelor internaționale ale Rusiei”.

„Pentru a fi clar: aceste măsuri sunt separate de măsurile economice rapide și severe pe care le pregătim în coordonare cu aliații și partenerii noștri și care s-ar adăuga la acestea, în cazul în care Rusia ar continua să invadeze Ucraina”, a scris secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase