Joe Biden: „Putin a ales acest război, iar acum el și țara sa vor suporta consecințele. Va fi un paria pe scena internațională”

Joe Biden: „Putin a ales acest război, iar acum el și țara sa vor suporta consecințele. Va fi un paria pe scena internațională”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/02/2022, 20:53
Actualizat: 24/02/2022, 21:27

Președintele american Biden a declarat că președintele rus Vladimir Putin poartă întreaga responsabilitate pentru atacul asupra Ucrainei și a spus că Rusia va suporta consecințele din această cauză, relatează CNN.

„Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Iar acum el și țara sa vor suporta consecințele”, a declarat Biden în declarațiile de la Casa Albă.

”Armata rusească a început un atac asupra Ucrainei, planificat, nejustificat. Vă spun, au fost intențiile lui de la început. A respins orice dialog. Am avertizat timp de săptămâni că acest lucru se va întâmpla. Am fost transparenți cu lumea, am împărtășit dovezi a ceea ce face Putin. Putin este agresorul. Va suporta consecințele.”

”Avem o colaliție de parteneri care reprezintă peste jumătate din economia globală. Vom da un răspuns unit. Vom limita capacitatea Rusiei de a face afaceri în numeroase monede.

Vom sancționa băncile rusești. Toate activele din America vor fi înghețate

Vom sancționa băncile rusești. Toate activele din America vor fi înghețate. Cea de a doua cea mai mare bancă din Rusia va fi afectată. Elita Rusiei va avea de suferit, vor fi sancționați”. Rubla rusă s-a prăbușit astăzi

Limitarea capacității Rusiei de a face afaceri în dolari, euro, lire sterline și yeni pentru a face parte din economia globală.

Vom opri capacitatea de a finanța și de a crește armata rusă. Vom împiedica capacitatea lor de a concura în economia de înaltă tehnologie a secolului 21.

SUA au sancționat bănci rusești care dețin împreună active de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Rusia a invadat o țară independentă și suverană. Rusia a atacat cu avioane, bombe, tancuri.

Adăugăm noi nume de oligarhi ruși pe lista sancțiunilor.

Companiile ruse de stat nu vor mai putea să se împrumute pe piețe globale. Aceste decizii vor avea efect pe termen lung. Vom tăia jumătate din importurile de servicii Hi-tech.

Biden a continuat: „Mâine, NATO va convoca un summit. Vom fi acolo pentru a-i reuni pe liderii a 30 de națiuni aliate și parteneri apropiați pentru a ne afirma solidaritatea și pentru a trasa următorii pași pe care îi vom face pentru a consolida în continuare toate aspectele alianței noastre NATO”.

Dacă Rusia atacă companiile noastre cibernetic, suntem gata să răspundem

Biden a invocat, joi seara, articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, în discursul în care a anunțat și sancțiunile economice extrem de dure adoptate de SUA ca răspuns la agresiunea militară declanșată de Rusia împotriva Ucrainei.

De asemenea, președintele a precizat că trupele americane nu vor merge în Europa pentru a „lupta în Ucraina”, ci pentru a apăra alianța NATO.

„Deși am oferit peste 650 de milioane de dolari în asistență defensivă Ucrainei… anul trecut, permiteți-mi să o spun din nou. Forțele noastre nu sunt și nu vor fi angajate în conflictul cu Rusia în Ucraina, forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-i apăra pe aliații noștri din NATO și pentru a-i reasigura pe acei aliați din est. Așa cum am spus foarte clar, Statele Unite vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forța puterii americane”, a spus el.

„Dacă Rusia atacă companiile noastre cibernetic, suntem gata să răspundem. Este un moment periculos pentru toată Europa și pentru toată lumea

Putin a atacat principiile păcii globale. Putin a vrut un imperiu prin orice mijloace, agresând vecinii Rusiei. Putin are o viziune sinistră legată de viitorul lumii. Această agresiune a lui Putin va costa Rusia scump. Putin va fi un paria pe scena internațională”, a spus Biden.

Biden a spus apoi că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene staționate în Europa pe flancul estic” și că autorizează, de asemenea, „capacități suplimentare de forțe americane care să fie desfășurate în Germania ca parte a răspunsului NATO”.

Liderul de la Casa Albă a precizat că nu are de gând să discute cu Putin. „Nu am niciun plan să vorbesc cu Putin”.

Săptămânile și lunile care urmează vor fi grele pentru ucraineni. Vom trimite noi trupe în Germania. Va dura până când sancțiunile vor avea rezultat.

Președintele rus vrea să refacă URSS

„El are ambiții mult mai mari decât Ucraina. Președintele rus vrea să refacă URSS. Ambițiile lui Putin sunt contrare cu momentul în care se află restul lumii.

Această sancțiune nu poate rămâne fără răspuns. Sancțiunile noastre vor fi mai puternice decât tancurile rusești din Ucraina.

Dacă nu îl atacam acum cu aceste sancțiuni, Putin va merge mai departe.

Sancțiunile împotriva Rusiei nu include excluderea țării din sistemul bancar SWIFT deocamdată. Sancțiunile impuse depășesc excluderea din sistemul SWIFT.

Nu e nici o îndoială că lumea va răspunde când o mare putere nucleară atacă o altă țară”, spune Biden.

„America nu acceptă agresorii și vom răspunde provocărilor. Am vorbit seara trecută cu președintele Zelenski și l-am asigurat că îl vom sprijini în apărarea țării sale, cu ajutoare umanitare. Acum toată lumea poate observa ce Putin și aliații Kremlinului fac. Este vorba despre agresiune în adevăratul sens al cuvântului, despre a alege calea unui război fără cauză”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le cere urgent liderilor occidentali să ajute țara sa care este tot mai sufocată de atacurile Rusiei, care au preluat controlul mai multor regiuni din sudul țării. De asemenea și rușii au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl, scrie Agerpres.

”Dacă dumneavoastră, stimaţi lideri europeni, lideri mondiali, lideri ai lumii libere, nu ne ajutaţi, şi nu ne ajutaţi bine, mâine războiul va ajunge la porţile voastre”, a avertizat Zelenski într-un discurs transmis pe Facebook.

Secretarul american al Apărării a ordonat desfășurarea a 7.000 de militari americani în Europa

Secretarul american al Apărării a ordonat desfășurarea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru reporteri, la scurt timp după anunțul președintelui american Joe Biden.

Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa”, în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. De asemenea, el a spus că a autorizat „capacități suplimentare de forțe americane” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost plasate în așteptare în urmă cu câteva săptămâni.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”