Judecătoarea Ana Chirilă de la Tribunalul Suceava, membru de drept în gruparea traficanților de droguri. Practic, magistratul era un “consigliere”

Judecătoarea Ana Chirilă de la Tribunalul Suceava, membru de drept în gruparea traficanților de droguri. Practic, magistratul era un “consigliere”
Judecătoarea Ana Maria Chirilă
Publicat: 24/10/2023, 17:35
Actualizat: 24/10/2023, 18:11

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, acuzată că se droga împreună cu traficanţii de la care lua și mită, rămâne în arest preventiv. În spatele gratiilor va rămâne și Mihai Pînzari, zis „Tonici”,  interlopul suspectat de procurori că i-a dat magistratului mașini, bijuterii, bani, excursii, pază și protecție, în schimbul unor soluții favorabile.

Mai mult, ea îi și consilia de bine pe  infractorii din anturajul său să fugă în Spania sau Italia și îi anunța când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

Judecătorul, consilerul traficanților

Motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava arată că magistratul era practic unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja.

Astfel, judecătoarea îi sfătuia pe prietenii săi infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de justiția românească.

În contextul în care inculpata Chirilă Ana Maria nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să le ajute să scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale și este în interesul bunei desfășurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei, apare în motivarea Curții de Apel.

Cârtița interlopilor

Ana Chirilă își proteja prietenii interlopi de ani de zile, dând dovadă de ”o atitudine constantă de urmărire a situației juridice a unor persoane implicate în infracțiuni de trafic de droguri și alte infracțiuni grave, cărora le furnizează informații, care să-i ajute să eludeze tragerea la răspundere penală, obținând din această activitate avantaje materiale și alte foloase necuvenite”.

Curtea de Apel București constată astfel că faptele judecătoarei din Suceava ”sunt grave și generează în mod firesc o reacție de neîncredere a societății în corectitudinea magistraților, în contextul existenței unei generalizări a fenomenului corupției la nivelul societății românești, încrederea în actul de justiție ajungând, în mod regretabil, să fie afectată, în condițiile în care justiția nu poate funcționa fără încrederea cetățenilor”.

Pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea prietenilor săi interlopi, judecătoarea le spunea și când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați.

Judecătoarea se droga în propria casă, alături de prietenii săi interlopi

Potrivit instanței, ”la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat.

Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, un traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, miercuri seara. Completul de la ICCJ a respins contestația celor doi la măsura preventivă.

Citiți și: Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, suspectată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest / Decizia ICCJ

Noi date din ancheta judecătoarei din Suceava: Priza COCAINĂ și se iubea cu un traficant de droguri / Are trei copii minori dintr-o relație anterioară

Un nou judecător CCR explică retragerea apelurilor controversate: Am avut discuții cu DNA, nu a formulat obiecțiuni

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Alimentele interzise în Săptămâna Mare. Tradiția pe care trebuie să o respecte credincioșii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...