Judeţul Timiş rămâne în zona roşie. Este urmat de Maramureș și Cluj

Judeţul Timiş rămâne în zona roşie. Este  urmat de Maramureș și Cluj
Foto: Mediafax
Publicat: 14/02/2021, 16:10

Județul Timiș este singurul rămas în scenariul roșu din punct de vedere al  incidenței cumulate a infectărilor cu virsul SARS-CoV-2. Județul Maramureș este însă la foarte mică distanță de pragul de 3/mie, potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Incidența infectărilor în județul Timiș a crescut, în ultimele 24 de ore, de la 3.61/mie până la 3,69/mie.  În județul Maramureș, indicele a crescut de la 2,92/mie până la 2,97/mie, foarte aproape de pragul de 3, de la care se intră în scenariul roșu. Județul Cluj este pe locul al treilea în privința incidenței cumulate, cu o valoare de 2,36/mie.

 Județul Timiș

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că Timişoara şi judeţul Timiş apar cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din ţară pentru că aici se testează un număr dublu de persoane faţă de celelalte judeţe.

„Cred că este o problemă în alte părţi ale ţării, ne minţim singuri că totul este în regulă şi asta ne dă un fals sentiment de siguranţă, numărul de teste scade şi oamenii cred că pericolul a trecut. Comparativ, în Timiş se fac în medie 1.500 de teste PCR la mia de locuitori, iar media naţională este de 700 de teste PCR la mia de locuitori. Deci noi, în Timiş, testăm de două ori mai mult faţă de media naţională. 10% din testele din România sunt făcute în judeţul Timiş. Aşa că nu este nicio surpriză că la noi şi cazurile detectate sunt mai multe”, a detaliat Dominic Fritz.

În ultimele 24 de ore, s-au efectuat 1024 de teste , din care 121 teste rapide, din 11.822 de teste efectuate la nivel național.

Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu, ieri, fiind închise restaurantele, cinematografele barurile, teatrele. Spectacolele care trebuiau să aibă loc au fost anulate, după ce prefectura a anunțat că s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, ajungându-se la 3.49. Practic, relaxarea în municipiul Cluj-Napoca a durat doar patru zile, proprietarii restaurantelor fiind obligați să închidă din nou.

Total număr de teste efectuate este de 566 din care 300 diagnostic grupe de risc, 210 teste efectuate la cerere și 60 teste rapide. din totalul testelor efectuate la nivel national, în ultimele 24 de ore. Până în acest moment s-au realizat 368.295 de teste, la nivelul județului Cluj, arata Instituția Prefectului – Județul Cluj.

La polul opus, județe precum Argeș, Mehedinți, Brăila, Buzău sau Harghita au rate ale incidenței care nu trec de 0,6/mie.

De asemenea, municipiul Bucureşti rămâne în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, cu 2,06, după ce sâmbătă a înregistrat 1,94 de cazuri la mia de locuitori.

Alte 7 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3) şi 32 de judeţe în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Vrancea – 0,4; Buzău – 0,53; Brăila – 0,56; Tulcea – 0,57; Harghita – 0,58; Argeş – 0,59; Călăraşi – 0,69 şi Mehedinţi – 0,7.

Până duminică, 14 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA