Kanye West își schimbă oficial numele în Ye. Artistul invocă „motive personale”

Kanye West își schimbă oficial numele în Ye. Artistul invocă „motive personale”
Kanye West își schimbă oficial numele în Ye. Artistul invocă „motive personale” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 25/08/2021, 13:27

E oficial. Celebrul rapper Kanye West își schimbă numele în Ye. Artistul excentric în vârstă de 44 de ani a demarat ultimele proceduri legale pentru a renunța la numele Kanye Omari West în favoarea lui Ye, fără nume și prenume, relevă documentele Curții Superioare din LA, citate de AP și USA Today.

West a invocat „motive personale” pentru schimbarea majoră. Documentele datează din 11 august și au fost transmise marți autorităților. Un judecător trebuie să aprobe dosarul, înainte ca noul nume al rapperului să devină oficial.

Nu este prima dată când West încearcă să renunțe la numele lui complet. În 2018, rapperul a anunțat pe Twitter că nu îl va mai chema Kanye West, ci doar… YE.

Kanye, poreclit Ye încă din 2012

Ye este porecla artistului încă din 2012, după lansarea hitului „Clique” alături de Jay-Z și Big Sean. Unii ar putea crede că este vorba de un alter ergo, dar West a explicat totul în 2018: „Cine sau ce este Kanye West fără egoul său? Doar Ye”.

Numele are o însemnătate biblică pentru artist. West și-a intitulat al 8-lea album „Ye”, lansat în 2018.

„Cred că YE este cel mai folosit cuvânt în Biblie și înseamnă „tu”, a spus West în timpul unui interviu din iunie 2018.

„Eu sunt tu”

„Eu sunt tu, sunt noi. Am trecut de la Kanye, care înseamnă „unicul”, la Ye – o simplă reflecție a bunătății, răutății, confuziei din noi. Albumul este mai degrabă o oglindire a ceea ce suntem”.

Conturile de Instagram și Twitter îl prezintă acum pe artist drept Ye, chiar dacă numele oficial rămâne @Kanyewest pe ambele platforme social media.

Al zecelea album al lui Kanye, „Donda”, este inspirat de mama lui, Donda West, care a murit în 2007, la 58 de ani, după o operație estetică.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult