Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede scăderea TVA la 5% pentru lemnele de foc

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede scăderea TVA la 5% pentru lemnele de foc
Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede scăderea TVA la 5% pentru lemnele de foc / Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 08/12/2021, 19:01

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, două legi potrivit cărora pentru livrarea lemnelor de foc se va aplica TVA de 5% pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, două proiecte de lege pentru completarea Codului fiscal, potrivit cărora pentru livrarea lemnelor de foc se va aplica TVA de 5%, redus de la 19%.

Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, se precizează în propunerea legislativă.

Celălalt proiect de lege aprobat de Cameră prevede că TVA-ul de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%.

„Românii vor trece iarna cu bine! Nu lăsăm pe nimeni în urmă! De la 1 decembrie 2021 se va aplica o cotă redusă de TVA de 5% şi pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice şi juridice sau alte entităţi indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri.

Astăzi am votat pentru adoptarea acestor două proiecte de lege prin care s-au făcut modificări la Codul fiscal”, a anunţat ieri Virgil Popescu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult