Klaus Iohannis l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa ca preşedinte al Franței

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa ca preşedinte al Franței
Președintele Klaus Iohannis / Sursa: Administrația Prezidențială
Publicat: 24/04/2022, 22:55

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa ca preşedinte al Republicii Franceze.

„Felicitările mele calde, dragă preşedinte Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră! Încântat să lucrez în continuare cu dumneavoastră pentru Parteneriatul strategic România – Franţa, construirea unei Europe puternice şi unite şi cooperarea consolidată pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Emmanuel Macron, preşedintele în funcţie al Franţei, a fost reales duminică pentru un al doilea mandat, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Conform exit-poll-urilor, Emmanuel Macron a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, iar contracandidata sa Marine Le Pen a fost creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi.

Primele sondaje efectuate la prezidențialele din Franța arată că preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, ar fi câștigat duminică un al doilea mandat în faţa rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen.

Ziarul La Libre și postul public de televiziune RTBF din Belgia relatează că mai multe exit-polluri îl indică pe Emmanuel Macron învingător la alegerile prezidențiale, cu un procent între 55 și 58% dintre voturi, transmite Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase