Președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de Ziua Marinei: „Îi salut cu căldură pe toţi marinarii noştri, militari sau civili, care cu devotament şi curaj poartă sau au purtat drapelul tricolor pe mările şi oceanele lumii”

Președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de Ziua Marinei: „Îi salut cu căldură pe toţi marinarii noştri, militari sau civili, care cu devotament şi curaj poartă sau au purtat drapelul tricolor pe mările şi oceanele lumii”
Foto: presidency.ro
Publicat: 15/08/2021, 11:06
Actualizat: 15/08/2021, 11:15

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică, în Portul Militar Constanța, cu ocazia ceremoniei de Ziua Marinei, mesaje de felicitări pentru marinarii militari și civili ai României și de recunoștință pentru cei care nu mai sunt în viață.

„Mă bucur să particip și în acest an la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei. Îi salut cu căldură pe toți marinarii, militari sau civili, care cu devotament și curaj poartă sau au purtat drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii. Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceți, departe de casă și de cei dragi.

Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calităţi ale marinarilor noştri. La mulţi ani tuturor şi un gând de recunoştinţă eroilor care nu mai sunt printre noi!”, a transmis Klaus Iohannis duminică, în cadrul ceremoniei care are loc în portul militar Constanţa.(…)

Regiunea Mării Negre a căpătat un rol din ce în ce mai semnificativ. Am acționat cu hotărâre, politic, diplomatic și economic pentru recunoașterea zonei Mării Negre de interes major. Am reușit astfel consolidarea securității regionale. Relevanța strategică a zonei Mării Negre este astăzi o certidudine. O dovedesc și proiectele regionale, cum ar fi B9 sau Inițiativa celor Trei Mări și evoluează cu succes.

Sunt însă în continuare provocări de securitate, militare și nemilitare, motiv pentru care se impune angajament sporit. Ne-am asumat această sarcină împreună cu ceilalți aliați NATO.

O armată modernă înseamnă o armată cu forțe navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generație și capabile să răspundă cu succes oricăror provocări. S-au făcut progrese importante în ultimii ani și mă refer la programul retehnologizării de coastă.

Marinarii noștri militari pe care îi sărbătorim azi, alături de marinarii civili, veghează la securitatea noastră și alături de partenerii NATO”, a transmis Klaus Iohannis, din Constanța.

Statul Major al Forțelor Navale organizează o ceremonie în portul militar Constanța dedicată Zilei Marinei Române la care participa președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Florin Cîțu. La majoritatea ceremoniilor nu este permis accesul publicului.

Primul care a ajuns în Portul Constanța, înaintea începerii ceremoniilor de Ziua Marinei, este premierul. Florin Cîțu a ajuns la ora 9.40 în Portul Militar Constanța. Președintele Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 9.55 în Portul Constanța, într-o ținută de gală, cu papion, sacou alb și pantaloni negri.

La ceremoniile din Portul Militar Constanţa asistă și premierul Florin Cîţu, care la sosire a fost întâmpinat de ministrul de Interne, Lucian Bode şi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Se află acolo și vicepremierul Dan Barna, președintele Senatului, Anca Dragu, și şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Este prima apariție publică împreună a lui Iohannis și Cîțu, de la declanșarea scandalului privind reținerea premierului în SUA, acum 20 de ani, când a fost prins băut la volan.

Ziua Marinei Române este sărbătorită din anul 1902, ajungând la cea de-a 119-a ediţie şi, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare eveniment al marinarilor va fi marcat de contextul pandemiei COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația