Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Ce subiecte vor fi abordate

Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Ce subiecte vor fi abordate
Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/06/2021, 17:25

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European, care are loc la Bruxelles.

Printre subiectele care vor fi abordate în cadrul reuniunii se numără și coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 și procesul de redresare economică a Uniunii, informează Digi24.

De asemenea, la reuniune se va discuta și despre gestionarea fenomenului migrației, dar și relațiile externe ale Uniunii Europene, dintre care temele principale vor fi relația cu Turcia, situația din Mediterana de Est și relația cu Rusia.

Klaus Iohannis participă și la Summitul Euro

Mai mult, în aceeași perioadă, președintele României, Klaus Iohannis, va participa și la Summitul Euro în format extins. În cadrul acestui summit vor fi discutate provocările economice cu care Zona Euro se confruntă în contextul pandemiei de COVID-19, dar și progresele înregistrate în ceea ce privește Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

Tot în cadrul reuniunii Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea și o întâlnire cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres. Acesta din urmă a fost reconfirmat pentru un nou mandat de cinci ani în fruntea organizației internaționale.

Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase