Klaus Iohannis, vizită de lucru în Grecia. Printre temele de discuție, reducerea dependenţei de gazul rusesc

Klaus Iohannis, vizită de lucru în Grecia. Printre temele de discuție, reducerea dependenţei de gazul rusesc
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 02/12/2022, 08:06
Actualizat: 02/12/2022, 08:09

Preşedintele Klaus Iohannis realizează, vineri şi sâmbătă, o vizită de lucru în Grecia, prilej cu care cu care va avea întrevederi cu președinetele elen, Katerina Sakellaropoulou, dar şi cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita de lucru de la Atena are ca teme importante de discuție ”proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc”. 

”Întrevederile preşedintelui României cu preşedintele şi premierul eleni au ca obiectiv abordarea potenţialului de dezvoltare a relaţiilor dintre cele două ţări, în domeniul economic şi investiţional, dar şi în alte sectoare precum cel cultural, educaţie, protecţie civilă şi turism. Un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări”, arată sursa citată.

Situaţia de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, pe ordinea de zi

De asemenea, vor fi abordate situaţia de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi consecinţele acestui război în multiple planuri. Sprijinul pentru Republica Moldova, extrem de vulnerabilă în actualul context, va figura, de asemenea, pe agenda de discuţii.

Totodată, Administraţia Prezidenţială arată că un subiect de interes pentru ambele ţări îl reprezintă susţinerea procesului de extindere a Uniunii Europene. În acest sens, va avea loc un schimb de opinii în pregătirea Summitului UE – Balcanii de Vest, din 6 decembrie, de la Tirana, Republica Albania.

De asemenea, preşedintele României va participa şi la reuniunea de lucru, la nivel de lideri, a Partidului Popular European, în cadrul căreia vor fi discutate teme de actualitate ale agendei europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase