La doar 12 ani, Laurent Simons a obținut o diplomă de master „summa cum laude” în fizică. Tânărul are un IQ de 145

La doar 12 ani, Laurent Simons a obținut o diplomă de master „summa cum laude” în fizică. Tânărul are un IQ de 145
Laurent Simons/FOTO: Profimedia
Publicat: 12/07/2022, 19:23
Actualizat: 12/07/2022, 19:33

Laurent Simons are 12 ani și tocmai a terminat un master în fizică cuantică la Universitatea din Anvers. Anul trecut a reușit să obțină diploma de licență în doar un an și cu cea mai mare distincție.

În vârstă de 12 ani, un copil minune din Ostende continuă să impresioneze. Acum deține un master în fizică, tot de la Universitatea din Anvers. I-a luat doar un an, în loc de doi ani ca de obicei. Și cu o medie generală de 88%, rezultatele sale sunt mai mult decât satisfăcătoare.

„Cunosc foarte bine materia, așa că iau automat o notă bună”, le-a spus el jurnaliștilor de la Standaard.

Tânărul adolescent are un IQ estimat la 145. Media se situează între 90 și 110. Datorită acestui fapt, Laurent are o capacitate de memorare incredibilă, ceea ce i-a permis să avanseze într-un ritm mult mai rapid.

Laurent nu intenționează să se oprească aici. De la începutul anului școlar, el va studia medicina și apoi va face un doctorat. Dar, înainte de asta, el vrea să profite din plin de vară! „Vreau să mă joc un pic cu prietenii și să merg într-o excursie”, a declarat el pentru Standaard, potrivit Agerpres.

Toate aceste studii îl aduc un pic mai aproape de visul său: să imortalizeze omenirea prin fabricarea de organe artificiale. O provocare incitantă pe care tânărul minune de 12 ani speră să o accepte într-o bună zi!

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult