Legătura dintre „mâncătorul de femei” care a îngrozit România și „monstrul” Dincă. Singura supraviețuitoare a lui Vasile Lavric rupe tăcerea!

Legătura dintre „mâncătorul de femei” care a îngrozit România și „monstrul” Dincă. Singura supraviețuitoare a lui Vasile Lavric rupe tăcerea!
Vasile Lavric este bănuit că a omorât patru femei. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 06/12/2020, 18:00

Arestarea lui Vasile Lavric, acuzat că, în decursul a 25 de ani a ucis patru femei, dintre care trei au fost surori, scoate la suprafață o serie de asemenări șocante cu teribilul caz de la Caracal. Ca fel ca„mostrul” Gheorghe Dincă și „mâncătorul de femei” de la Rădăuți este mecanic auto, iar toate crimele de care este acuzat sunt strâns legate de obsesiile sale sexuale. În același timp, la fel ca și în cazul lui Dică, curtea lui Lavric ajunsese o adevărată groapă de gunoi, unde anchetatorii au găsit unele lucruri care au aparținut unor femei.

Reluată după 25 de ani de la prima sa crimă, ancheta în cazul lui Vasile Lavric, suspectat că a ucis patru femei, scoate în evidență o serie de asemenări șocante ale suspectului, supranumit de presă și „mâncătorul de femei”, cu Gheorghe Dică, criminalul în serie de la Caracal.

Ca şi în cazul de la Caracal, Vasile Lavric este mecanic şi deţinea un service auto în Rădăuţi. De asemenea, ca şi în cazul de la  Caracal, în curtea bucovineanului s-a găsit o mizerie de nedescris. Polițiștii care au făcut cercetatea la fața locului au găsit în munții de gunoi mai multe haine care au aparținut unor femei. Lucrurile erau putezite și pline de noroi, dar în urma analizelor de laborator nu s-au găsit și urme de sânge.

În același timp, ca și în cazul crimelor comise de Dincă, nici trupurile femeilor omorâte de Lavric nu au mai putut fi găsite, cu toate că bărbatul și-a recunoscut, parțial, faptele.

Nu în ultimul rând, numărul mare de vicime și faptul că, deși a mai fost suspect, anchetatorii nu i-au putut dovedi faptele după ce au tratat ancheta cu superficialitate, demonstrează, ca și în cazul „Caracal”, că lipsa de profesionalism a polițiștilor și procurorilor poate conduce la tragedii îngozitoare.

Vasile Lavric este bănuit că, în urmă cu 25 de ani, s-a căsătorit cu o femeie care avea patru surori. Ulterior, acesta ar fi întreținut relații sexuale cu trei dintre ele, după care, fiecare amantă, a dispărut fără urmă,

Soției i-a dat cu un ciocan în cap, însă aceastra a scăpat cu viață. Și Lavric a scăpat de pușcărie, cu toate că a fost acuzat de tentativă de omor. Acesta a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Despărțit de soția pe care încercase s-o omoare, acesta și-a refăcut viața alături de o altă femeie.

Deși era bănuit că le-a omorât pe femeile dispărute, concubina lui a spus mereu că, în realitate, acestea au plecat în Italia pentru a se prostitua. În cele din urmă, a dispărut și concubina lui Lavric, iar acesta a ajuns, până la urmă, în arest.

„Te omor sau te vând și pe tine!”

Sigura supraviețuitoare dintre surorile fostei soții a lui Lavric a ales să rupă tăcerea și a scris, pe Facebook, un mesaj emoționant în care a subliniat complicitatea autorităților, care i-au permis criminalului să ucidă mai departe.

„Ma numesc Alexandra Iordache. Sunt sora fetelor disparute din Rădauți: Iuliana, Nicoleta și Ramona. Știu, pentru unii dintre voi doar o poveste și așa greu de digerat, dar pentru noi un coșmar , un coșmar în care ne aflăm de peste 20 de ani”, a scris aceasta pe Facebook.

Femeia a arătat că, mama ei, sigură de faptul că fetele sale au fost ucise de fostul ginere, ar fi stat „zile și nopți în fața poliției din Rădauți fără niciun rezultat”. În plus,aceasta ar fi fost amenințată de șeful de atunci al poliției orășenești, care ar fi fost prieten cu Lavric. „Dacă nu taci și mai ragi ca vaca aici, te bag la beci”, i-ar fi spus acesta mamei disperate.

Alexandra mai spune că, în paralel, criminalul o amenința și el pe mama ei, cu un cuțit, spunându-i că o omoară dacă își mai caută fetele.

Nici ea nu a scăpat de amenințările „mânăcătorului de femei”. Deși, pe atunci, era forte mică, Alexandra își amintește că Vasile Lavric i-ar fi spus că, după ce va ajunge la vârsta majoratului, va fi ucisă sau vândută. „Crești, faci 18 ani și te omor sau te vând și pe tine”, i-ar fi spus Lavric.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?