Liderul fermierilor protestatari părăsește nervos emisiunea lui Mihai Gâdea după imaginile de la iUmor: „Televiziunile mă bagă în mașina de carne”

Liderul fermierilor protestatari părăsește nervos emisiunea lui Mihai Gâdea după imaginile de la iUmor: „Televiziunile mă bagă în mașina de carne”
Sursa foto: Captură Antena 3
Publicat: 17/01/2024, 08:57
Actualizat: 17/01/2024, 10:30

Dănuț Andruș, unul dintre liderii protestelor fermierilor, cunoscut și ca „omul cu cușmă” a părăsit nervos platoul emisiunii „Sinteza Zilei” moderată de Mihai Gâdea,  după ce au fost difuzate imagini cu participarea fermierului în emisiunea de divertisment iUmor.

În timpul emisiunii de divertisment, liderul protestatar, cunoscut sub numele de Andruș, a fost subiectul ironiilor din cauza mesajelor sale confuze și incoerente, insistând de mai multe ori că „nu se fac glume despre familie și Dumnezeu”.

„Televiziunile mă bagă în mașina de carne cu ce am făcut eu. Eu am dreptatea mea! Oamenii m-au ales în stradă să duc aceste cereri în fața Guvernului”, susține fermierul, potrivit Antena 3.

După ce au fost prezentate imaginile, Andruș a luat decizia de a se retrage din emisiune, afirmând: „Mă retrag dacă mă puneți în mașina de carne a televiziunii dumneavoastră”. După acest moment, el a părăsit platoul emisiunii conduse de Mihai Gâdea.

Liberalul Florin Roman l-a acuzat că i-a vulnerabilizat pe protestatari, pentru că nu a anunțat că a făcut politică.”Pentru a fi deturnat scopul acestui protest, se iese cu tot felul de tertipuri”, susține Andruș.

La rămas bun, Mirel Curea, prezent în cadrul „Sinteza Zilei”, i-a urat lui Andruș „Spor la alegeri”, făcând referire la activitatea politică anterioară a protestatarului.

Fața ascunsă a lui Dănuț Andruș

Dănuț Andruș, unul dintre cei mai proeminenți protestatari ai zilelor recente, s-a remarcat prin prezența sa vocală la protestele fermierilor și prin cușma pe care o poartă ostentativ pentru a se diferenția de restul protestatarilor.

Întrebat de jurnaliști despre ținuta sa, Andruș a precizat că s-a îmbrăcat astfel pentru că este…român”, arată site-ul Darabaneni.ro

Andruș este destul de activ pe rețelele de socializare și a chemat fermierii la acțiuni de protest în fața Ministerului Agriculturii, încă din decembrie anul trecut.

Deși se prezintă ca „producător cultură mare și creșterea animalelor,” declarația de avere din 2020, din perioada în care a candidat pe listele PSD pentru Primăria Păltiniș (Botoșani), arată că nu deține nicio avere, nici terenuri, case, mașini sau bani în bancă, având doar un salariu de angajat la AVPS Theodor Balș.

Acesta a fost un membru mai vechi al Partidului Social Democrat, Andruș a fost printre delegați, la Congresul partidului, din anul 2018.

Într-un interviu pentru digi24.ro, Andruș a recunoscut că este unul dintre inițiatorii unui nou partid – Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor Români, respingând însă orice legătură cu Călin Georgescu, fost președinte de onoare al AUR, care a devenit ulterior lider al noului partid cu nume asemănător. Cu toate acestea, coincidența de nume ridică semne de întrebare.

Călin Georgescu a fost anunțat, în martie 2023, drept noul președinte al Partidului Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor.

Andruș neagă acuzațiile de reprezentare a unor interese politice, afirmând că Georgescu a fost doar o cunoștință dintr-o formațiune politică anterioară.

Andruș susține că protestele pe care le coordonează nu au conotații politice, dar recunoaște că dorește să facă politică în viitor, susținând că aceasta ar trebui să fie o activitate fără finanțare și că legislația ar trebui să fie modificată în acest sens.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple