Liderul PSD, Marcel Ciolacu, candidează pentru un post de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, candidează pentru un post de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste 
Marcel Ciolacu, președinte PSD
Publicat: 24/11/2022, 18:34

Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a lansat intenția de a candida pentru un post de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste la congresul care va avea loc pe 25 și 26 noiembrie la Madrid.

Deși PSD nu a comunicat în mod oficial candidatura lui Ciolacu, aceasta apare pe site-ul Internaționalei Socialiste cu o scrisoare de intenție prin care își anunță candidatura pentru un post de vicepreședinte. Ciolacu susține în scrisoarea menționată faptul că vrea să „maximizeze” influența socialiștilor în întreaga lume. Cel de-al XXVI-lea Congres al Internaționalei Socialiste va avea loc la Madrid, Spania, în perioada 25-27 noiembrie, găzduit de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol, PSOE.

Consiliul se va reuni în dimineața zilei de 25 noiembrie, fiind precedat cu o zi înainte, joi, 24 noiembrie, de reuniuni ale comisiilor statutare și de un dineu de lucru al prezidiului. Pentru funcția de președinte al Internaționalei Socialiste candidează premierul Spaniei, Pedro Sanchez (Spania) iar pentru funcția de secretar general al Internaționalei Socialiste candidează Benedicta Lasi, Ghana.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase