LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 666: Rusia avansează cu 2 km lângă Avdiivka cu pierderi colosale. 200 de tancuri distruse în două luni

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 666: Rusia avansează cu 2 km lângă Avdiivka cu pierderi colosale. 200 de tancuri distruse în două luni
Război în Ucraina - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski
Publicat: 21/12/2023, 08:38
Actualizat: 21/12/2023, 10:36

Război brutal declanșat de Federația Rusă în Ucraina întră în ziua 666, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante informații de pe linia frontului.

UPDATE 3: Rusia avansează cu până la 2 km lângă Avdiivka cu pierderi colosale. Moscova a pierdut 200 de tancuri doar în ultimele două luni

Armata ucraineană a distrus 200 de tancuri rusești în ultimele două luni, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Oleksandr Shtupun a declarat: „În puțin peste două luni, inamicul a pierdut aproape 25.000 de persoane ucise și rănite numai în regiunea Donețk, iar aproximativ 200 de tancuri și peste 400 de alte vehicule blindate au fost distruse”.

El a adăugat că 80pc din pierderi au fost înregistrate în apropiere de Avdiivka, unde au avut loc lupte acerbe.

Trupele rusești au lansat un atac în masă împotriva Khersonului în noaptea de 20 decembrie, lovind orașul din sudul țării cu drone și sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Atacul a rănit nouă persoane, inclusiv patru copii, a declarat Prokudin.

Deși forțele locale de apărare aeriană au doborât toate dronele care au vizat capitala regională, resturile au căzut în cartierele rezidențiale, avariind trei clădiri cu mai multe etaje, o grădiniță, o unitate medicală, un oficiu poștal și parcarea unei companii de transport, a adăugat guvernatorul, potrivit Kiev Independent.

UPDATE 2: Coreea de Nord a revitalizat războiul Rusiei în Ucraina. Kim Jong-Un a livrat Moscovei peste o mie de containere cu muniție

Statele Unite dețin informații, confirmate de imagini din satelit, potrivit cărora Coreea de Nord a livrat Rusiei peste o mie de containere cu muniție, spune ambasadorul SUA la NATO, Julian Smith.

„Avem noi informații că Republica Nord-Coreeană a livrat recent arme suplimentare Rusiei pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei. Potrivit informațiilor noastre, RPDC a predat Federației Ruse o mie de containere cu echipamente militare și muniții.

Condamnăm cu fermitate RPDC pentru că a transferat astfel de arme rușilor, care, fără îndoială, vor fi folosite pentru atacuri împotriva poporului ucrainean, a orașelor ucrainene, precum și în continuarea războiului ilegal al Federației Ruse”, a declarat ambasadorul SUA la NATO, Julian Smith.

Potrivit acesteia, Statele Unite consideră că Pyongyangul dorește să primească alte tehnologii militare din Rusia în schimbul munițiilor. Este posibil ca această „listă de dorințe” a Pyongyangului să includă avioane de vânătoare, rachete sol-aer, vehicule blindate, echipamente pentru producția de rachete balistice și alte arme.

În noiembrie, s-a aflat că, Nordul a furnizat Rusiei peste un milion de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei și a trimis, de asemenea, consilieri în Rusia cu privire la utilizarea muniției, suficient pentru aproximativ două luni.

Pyongyang deține unul dintre cele mai mari stocuri din lume de obuze de artilerie și rachete compatibile cu armele din epoca sovietică folosite de Rusia în Ucraina. Cooperarea dintre Pyongyang și Moscova s-a intensificat în condițiile în care ambele țări se află în izolare la nivel mondial, Kim Jong Un și Vladimir Putin organizând un summit în Rusia în septembrie.

UPDATE 1: Ucraina își cheamă bărbații din străinătate pentru mobilizare la război. Au nevoie de 500.000 de soldați noi

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a anunțat planurile de a chema acasă bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani din străinătate, într-un efort de a spori numărul de soldați disponibili, conform informațiilor furnizate joi de dpa.

Umerov a specificat că bărbaților ucraineni din Germania și alte țări, care sunt eligibili pentru serviciul militar, li se va solicita să se prezinte la centrele de recrutare ale forțelor armate. El a subliniat că este vorba despre „o invitație” și a asigurat că nu vor exista sancțiuni pentru cei care nu vor răspunde pozitiv. „Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar”, a adăugat el.

Armata ucraineană intenționează să mobilizeze între 450.000 și 500.000 de soldați pentru a contracara amenințarea invaziei ruse. Cu toate acestea, condițiile financiare și politice asociate acestei mobilizări încă nu au fost clarificate, iar președintele Volodimir Zelenski consideră că aceasta este o „chestiune sensibilă”.

În ciuda interdicției existente, mulți bărbați ucraineni au ales să plece în străinătate pentru a evita mobilizarea și participarea la conflictele armate, potrivit Pravda.ua.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern