LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Armistițiul va începe vineri dimineață, iar primii ostatici vor fi eliberați în cursul după-amiezii

LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Armistițiul va începe vineri dimineață, iar primii ostatici vor fi eliberați în cursul după-amiezii
Publicat: 23/11/2023, 09:34
Actualizat: 23/11/2023, 20:33
20:30

Yoav Gallant avertizează că operațiunile vor fi reluate după armistițiu

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a avertizat că, după armistițiu, armata israeliană va relua atacurile intense asupra pozițiilor islamiste din Fâșia Gaza, subliniind că luptele ar putea dura câteva luni.

Citește articolul AICI

20:30

Guvernul Israelului a informat familiile ostaticilor despre acordul cu Hamas

Guvernul Israelului a contactat, joi, familiile ostaticilor, în contextul în care vineri va intra în vigoare acordul cu grupul Hamas.

Citește articolul AICI

16:21

Armistițiul dintre Israel și Hamas începe vineri dimineață

Guvernul din Qatar a anunțat, joi, că armistițiul dintre Israel și grupul islamist Hamas va începe vineri la ora 7.00 (7.00, ora României), iar primii 13 ostatici israelieni vor fi eliberați la ora 16.00 (16.00, ora României).

În total, vor fi eliberați 50 de ostatici israelieni, în schimbul a 150 de militanți palestinieni deținuți în Israel.

Armistițiul va dura cel puțin patru zile, cu posibilitatea prelungirii. În Fâșia Gaza sunt ostatice 239 de persoane răpite pe 7 octombrie din sudul Israelului.

15:44

Hamas formulează condiții suplimentare înainte de implementarea acordului cu Israelul

Grupul islamist palestinian Hamas a formulat solicitări suplimentare înainte de implementarea acordului cu Israelul privind eliberarea ostaticilor.

Citește articolul AICI

10:41

Benjamin Netanyahu: „Am instruit MOSSAD-ul să acționeze împotriva liderilor Hamas, oriunde s-ar afla”

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, i-a asigurat pe israelieni că – în pofida acordului încheiat în criza ostaticilor deținuți de Hamas – vânătoarea de teoriști va continua, dând de înțeles că acțiunile nu vor fi limitate doar la Fâșia Gaza.

Netanyahu a precizat că Mossad-ul israelian va acționa împotriva liderilor Hamas „oriunde s-ar afla.”

„Am instruit Mossad-ul să acționeze împotriva liderilor Hamas oriunde s-ar afla”, a declarat premierul israelian, citat de The Jerusalem Post.

Continuarea articolului AICI

09:52

ULTIMA ORĂ | IDF l-a ARESTAT pe Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului Al Shifa din Gaza: „La acest moment este interogat de Shin Bet

Potrivit unor surse palestiniene și israeliene, Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului Al Shifa din Gaza, a fost arestat de armata israeliană (IDF), iar acum se află în custodia Shin Bet și este interogat.

Aceleași surse, citate de The Times of Israel, afirmă că au fost arestați și mai mulți medici ai spitalului Al Shifa din Gaza, locul unde – conform informațiilor transmise de forțele armate israeliene, gruparea Hamas și-ar fi permanentizat un adevărat „centru de comandă”.

Continuarea articolului AICI

Israelul şi Hamas au convenit asupra unui armistiţiu de patru zile, în urma căruia gruparea palestiniană ar urma să elibereze zeci de ostatici luaţi pe 7 octombrie, au anunţat ambele părţi, potrivit presei internaţionale.

Însă, deși era stabilit ca armistițiul să înceapă joi, 23 noiembrie, la ora 10.00, se pare că acesta ”nu va avea loc înainte de vineri”.

Anunțul a fost făcut de către consilierul israelian pentru securitate naţională, zădărnicind speranţele rudelor că unii dintre ei vor fi eliberaţi joi, după ce un oficial Hamas anunţase că înţelegerea ar intra în vigoare joi, la ora locală 10:00, relatează Reuters.

Israelul şi Hamas au convenit la începutul zilei de miercuri asupra unei încetări a focului în Gaza pentru cel puţin patru zile, pentru a permite intrarea ajutorului umanitar şi pentru a elibera cel puţin 50 de ostatici deţinuţi de militanţii din enclavă în schimbul a cel puţin 150 de palestinieni încarceraţi în Israel.

Radiodifuzorul public israelian Kan, citând un oficial israelian pe care nu l-a numit, a relatat că există o întârziere de 24 de ore deoarece acordul nu a fost semnat de Hamas şi de Qatar, care a fost mediator al înţelegerii. Oficialul a declarat că este optimist că acordul va fi dus la îndeplinire atunci când va fi semnat. ”Nimeni nu a spus că va fi o eliberare mâine, cu excepţia mass-media… A trebuit să precizăm că nu este planificată nicio eliberare înainte de vineri, din cauza incertitudinii cu care se confruntă familiile ostaticilor”, a declarat o sursă de la biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, citată de Kan.

Hamas a declarat că, potrivit acordului de armistiţiu, 50 de ostatici iniţiali vor fi eliberaţi în schimbul a 150 de femei şi copii palestinieni închişi în Israel. Sute de camioane cu provizii umanitare, medicale şi de combustibil ar urma să intre în Gaza, în timp ce Israelul ar urma să oprească toate ieşirile aeriene deasupra sudului Gazei şi să menţină o fereastră de interdicţie de zbor de şase ore pe zi în nord, în timpul zilei.

Foto: Profimedia

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste