ULTIMA ORĂ | IDF l-a ARESTAT pe Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului Al Shifa din Gaza: „La acest moment este interogat de Shin Bet”

ULTIMA ORĂ | IDF l-a ARESTAT pe Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului Al Shifa din Gaza: „La acest moment este interogat de Shin Bet”
Publicat: 23/11/2023, 09:51
Actualizat: 23/11/2023, 09:56

Potrivit unor surse palestiniene și israeliene, Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului Al Shifa din Gaza, a fost arestat de armata israeliană (IDF), iar acum se află în custodia Shin Bet și este interogat.

Aceleași surse, citate de The Times of Israel, afirmă că au fost arestați și mai mulți medici ai spitalului Al Shifa din Gaza, locul unde – conform informațiilor transmise de forțele armate israeliene, gruparea Hamas și-ar fi permanentizat un adevărat „centru de comandă”.

„Doctorul Mohammad Abu Salmiya a fost arestat împreună cu alți câțiva medici seniori”, a transmis și Khalid Abu Samra, șef de departament al spitalului.

Abu Salmiya este interogat de Shin Beth – Agenția de Securitate a Israelului -, iar postul de radio al Armatei a transmis că Mohammad Abu Salmiya a fost reținut în timp ce se deplasa către sudul Fâșiei Gaza.

Încă din anul 2014, oficiali israelieni de rang înalt au declarat în mod repetat că liderii Hamas, în timpul conflictului din Gaza, din anul 2014, s-au ascuns în tunelurile de sub spitalul Al Shifa, iar complexul a fost transformat, de atunci, într-o instalație militară subterană masivă”.

Soldați israelieni în spitalul Al Shifa din Gaza (sursa – IDF)

Avertismentul lui Itamar Ben Gvir

Itamar Ben Gvir – ministrul Securității Naționale din Israel – avertizează că un acord cu gruparea teroristă Hamas, în ceea ce privește eliberarea ostaticilor deținuți după atacurile din 7 octombrie, trebuie conceput cu foarte mare atenție, existând un precedent periculos.

Itamar Ben Gvir a declarat că este foarte îngrijorat în perspectiva unr viitoare negocieri cu gruparea teroristă Hamas, dezvăluind că sunt înreprinse demersuri, numai că nu toată lumea ar avea acces la detalii, iar ”adevărul” nu este spus.

În același timp, ministrul Securității Naționale din Israel a precizat că are informații potrivit cărora ”Israelul va face o greșeală majoră”.(alte detalii AICI)

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple