Loredana, cea mai bună prietenă a Alinei, fata ucisă în Mangalia, a fost REȚINUTĂ / Ce le-a spus anchetatorilor

Loredana, cea mai bună prietenă a Alinei, fata ucisă în Mangalia, a fost REȚINUTĂ / Ce le-a spus anchetatorilor
Publicat: 07/08/2023, 13:13
Actualizat: 07/08/2023, 13:20

Loredana, o fată care nu a împlinit nici 18 ani, cea mai bună prietenă a Alinei, fata ucisă în Mangalia, a fost reținută pentru 24 de ore de oamenii legii din Constanța. 

Fata va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ce a declarat în fața organelor judiciare

Loredana, fata de 18 ani, suspectată de crimă, şi-a recunoscut fapta. Ea ar fi înjunghiat-o pe Alina în gât, iar rana a dus la decesul victimei.

Prietena Alinei a fost dusă în arest și va fi dusă în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele două fete au venit la mare împreună, pentru a se distra și a lucra la un hotel din Saturn, pe postul de cameriste. Conflictul dintre fete a izbucnit după ce victima îşi înşela iubitul, iar cealaltă fată trebuia să mintă şi nu ar mai fi vrut să facă acest lucru.

După ce a omorât-o, ea a pus trupul victimei într-un geamantan şi astfel a dus-o până în parcul din Mangalia unde a fost găsită de un trecător.

Alina, fata ucisă la Mangalia, viață de coșmar. Părăsită de mamă și bătută de tată, a găsit ajutor la un om de afaceri: „Visa să fie asistentă”

Alina, fata care ar fi fost ucisă cu sânge rece tocmai de prietena ei cea mai bună, a avut o viață foarte grea. Tatăl ei, consumator de alcool, o bătea constant pe ea și pe frații ei. Acesta este și motivul pentru care mama adolescentei a fugit de acasă cu cel mai mic dintre cei cinci frați. Soarta i-a surâs când un om de afaceri sin Vaslui i-a aflat povestea.

Un suflet chinuit pe pământ. Acesta ar fi putea fi rezumatul vieții Alinei, fata de doar 18 ani care a fost găsită moartă sub o bancă din Mangalia. (Citește mai multe informații aici…)

„Sunt momente greu de înțeles. Doar în sufletul nostru se simte adevărata durere prin care trecem mereu”

Povestea Alinei a ajuns și în presa locală din Vaslui. Ea visa să își continue studiile și să „își facă un viitor cât de cât”.

„Noi nu am știut ce sunt acelea sărbători. De foarte multe ori dormeam pe afară, pe unde apucam, plânși și nemâncați, am făcut foamea mulți ani la rând. Până acum trei ani, când el (n.r. tatăl fetei) a făcut cel mai mare scandal cu bătăi, nu am mai suportat. Am vorbit și cu mama și am încercat să căutăm soluții să plecăm. Mama și cu sora mea mai mică au reușit să plece de lângă tata, dar eu am rămas, pentru că nu voiam să mă mut, din nou, de la școală. (…) Sunt momente greu de înțeles. Doar în sufletul nostru se simte adevărata durere prin care trecem mereu. Eu am vrut mereu să merg la școală, să ajung la liceu și să reușesc să îmi fac un viitor cât de cât. De foarte multe ori nu aveam ce să mănânc și chiar dacă aveam ceva acolo, nu puteam să mănânc pentru că mă ținea pe afară, dormeam pe unde apucam pe afară, iar dimineața mă duceam la școală nehrănită și obosită. Ajunsesem într-un punct în care nu mai rezistam.

Într-o noapte, a început să mă bată foarte tare, m-a dat cu capul de pereți, iar, într-un moment de pauză al lui, am încercat să sun pe mama. (…)Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist așa, dar el parcă nu a auzit. S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare, mi-a tras două palme, am amețit și când mi-am revenit puțin a început să mă dea cu capul de pereți. Tremurând și plină de dureri, i-am zis că trebuie să merg la toaletă. Nu voia să mă lase. Am insistat că am nevoie la toaletă. (…) Am prins curaj, el fiind la aproximativ 2 metri distanță, m-am strecurat pe lângă el și în fugă am plecat de acasă. Nu m-a prins, mi-au sărit și papucii din picioare și căciula care o aveam în cap, mă mir și acum cum de am reușit să fug … dar nu m-am oprit până nu m-am simțit în siguranță”, povestea Alina pentru vremeanoua.

„Era o fetiţă vulnerabilă”

Povestea Alinei l-a impresionat pe Ionel Sandu, un om de afaceri din Vaslui. După ce a cunoscut-o, fata a devenit copilul lui de suflet, căci o ajuta cu bani pentru a-și continua studiile.

„Dacă aş putea să fac un mic rezumat la tot ce înseamnă relaţia noastră cu Alina, aş putea spune că acum trei ani am văzut în presă articolul, un articol foarte greu de dus pentru un părinte. Alina trebuia să aleagă între a abandona şcoala şi a merge mai departe, între a merge la un centru de plasament sau a merge nu ştiu unde, a rămâne în sat la tatăl ei sau la mătuşa. Atunci am hotărât, fără să stăm prea mult pe gânduri să o susţinem.

Am luat legătura cu cotidianul respectiv, Vremea nouă, şi am dus discuţia mai departe cu redactorul, mijlocind întâlnirea dintre mine şi Alina şi chiar mătuşa ei. În acea discuţie, am convenit ca până termină liceul, noi, firma Radical Grup şi eu personal din banii mei să o susţin lună de lună. Şi asta s-a şi întâmplat.

În fiecare lună când îi dădeam bănuţii, aveam câte o discuţie părintească, legată de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, legată de anturaje, de consumul de droguri, proxenetism, ştiind că ea este o fetiţă vulnerabilă”, a spus omul de afaceri Ionel Sandu, la Antena 3.

„Voia să ajungă asistentă, să aibă banii ei”

„Era o fată foarte serioasă, pentru că fără să îi cerem noi la fiecare sfârşit de an, venea cu carnetul de note. Asta a fost cea mai bună răsplată a noastră. Avea note foarte bune pentru un copil venit din mediul rural.

Aşa cum am spus, lună de lună îi dădeam nişte bănuţi, undeva la 700 de lei, care erau bani pentru cămin, plus îi dădeam 300 de lei pentru hăinuţe şi ce mai avea ea nevoie.

Voia să ajungă asistentă, să ajungă cât mai repede la bănuţii ei, să aibă ceva care să îi asigure un trai decent”, a continuat afaceristul din Vaslui.

Prietena cea mai bună, Loredana, principalul suspect în acest caz de omor

Trupul Alinei a fost găsit fără suflare, sub o bancă din Mangalia. Venise la mare pentru a lucra, împreună cu cea mai bună prietenă a ei, Loredana. Aceasta din urmă se pare că ar fi fost chiar „călăul” tinerei care avea toată viața înainte.

Un pescar din Mangalia a descoperit cadavrul fetei, duminică dimineața. Spune că „era chircită sub o bancă”, iar „fața nu i se mai cunoștea, avea înțepături la gât”. (Detalii suplimentare puteți citi aici…)

„Pe la cinci şi un sfert mă duceam la pescuit şi trecând pe aici, că stau aproape, am crezut iniţial că este un câine. Când am văzut că este o fiinţă umană am încercat să o trezesc. Am dat să o trezesc, nu a mişcat deloc. Am cerut ajutor la doi băieţi din parcare, eram speriat. (…) Au sunat la Poliţie, a venit repede Salvarea.

Fata era chircită sub bancă (…), era înghesuită acolo, faţa ei era desfigurată total, nu se mai cunoştea nimic. M-a apucat plânsul. (…) Avea părul creţ, negru, brunetă. Am intrat într-o spaimă …, nu avea faţă deloc, era bătută faţa ca să nu se cunoască, avea la gât, undeva, înţepături (…). Când au venit legiştii, au constatat că era moartă de cinci ore. Era moartă. La miezul nopţii nu umblă nimeni pe aici”, le-a spus bărbatul jurnaliştilor din presa locală din Constanța.

Venise la mare pentru a se distra și a munci, alături de prietena cea mai bună

Poliţiştii au reușit, însă, să stabilească cine este victima. Au aflat că venise la mare alături de cea mai bună prietenă, ambele fiind cazate la un hotel din Mangalia, unde lucrau în perioada verii. Aceasta din urmă a fost dusă la audieri.

Din datele existente până acum, cele două s-ar fi certat, sâmbătă seara, pentru că Alina îşi înşela iubitul, iar cea mai bună prietenă a ei trebuia să mintă pentru ea.

Duminică dimineață, vasluianca de 18 ani a fost găsită fără suflare, sub o bancă, într-un parc din Mangalia.

„Drum lin spre îngeri, minune de fată”

Acum, apropiații fetei sunt în stare de șoc. Mai multe persoane au scris mesaje de condoleanțe pe pagina de Facebook a Alinei.

„Drum lin spre îngeri, fetiță cu suflet frumos, nu meritai ca viața să fie așa nedreaptă cu tine, sincere condoleanțe familiei”, a scris Gina.

„Drum lin spre îngeri, minune de fată!”, a comentat şi Cristina.

Sursa foto: Facebook

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului