Lucia Varga, vicepreședinte PMP: ”Reorganizarea Romsilva poate pune în pericol implementarea componentei «Păduri și protecția biodiversității» din PNRR”

Lucia Varga, vicepreședinte PMP: ”Reorganizarea Romsilva poate pune în pericol implementarea componentei «Păduri și protecția biodiversității» din PNRR”
Lucia Varga, vicepreședinte PMP

Lucia Varga, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), trage un semnal de alarmă și avertizează că ”reorganizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva poate pune în pericol implementarea componentei «Păduri și protecția biodiversității» din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anunțul prin care Romsilva a transmis că vor urma concedieri colective o determină pe Lucia Varga să scrie, în mediul online, că o astfel de decizie poate reprezenta un pericol major.

Sunt puse sub semnul întrebării reformele și investițiile care ar trebui să fie implementate în anii următori, în domeniul silvic. Este nevoie de o reorganizare a Romsilva, mai scrie vicepreședintele PMP, dar soluția ar fi ”redistribuirea și reconversia angajaților”.

”Concedierile colective anunțate de Romsilva pot pune în pericol implementarea reformelor si investițiilor ce trebuie realizate în următorii ani în domeniul silvic. Prin aceste concedieri se disponibilizează 415 salariați din care 200 de muncitori și 140 de silvicultori, pădurari, tehnicieni, ingineri. Reorganizarea Romsilva este necesară dar aceasta nu trebuie făcută prin concedieri colective ci prin redistribuirea și reconversia angajaților astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru implementarea reformelor și proiectelor angajate de țara noastră în domeniul silvic, prin PNRR.

România are nevoie de o reformă profundă în silvicultură, o reformă prin care să se îmbunătățească gestionarea durabilă a pădurilor și care să ducă la reducerea tăierile ilegale. In Planul National de Redresare și Reziliență, țara noastră s-a angajat ca până în 2022 să realizeze reforma în domeniul forestier prin adoptarea Strategiei forestiere naționale și a legislației subsecvente”, notează Lucia Varga, vicepreședinte PMP, pe pagina sa de socializare..

”România s-a angajat să implementeze reforma până în 2023 prin crearea a noi suprafețe de teren împădurite sau reîmpădurite (25000 ha), crearea de noi zone de păduri urbane (cel puțin 500 000 m2 ), dezvoltarea de pepiniere noi și renovate operaționale (cel puțin 90). Pentru realizarea reformei si investițiilor in domeniul silvic sunt prevăzute în PNRR peste 803 mil. euro”

Lucia Varga, vicepreședinte PMP

”Din păcate, Ministerul Mediului nu a elaborat încă Strategia forestieră”

Vicepreședintele PMP avertizează că Ministerul Mediului nu a elaborat, încă, Strategia forestieră și nici nu a demarat ”modificarea și completarea legislației subsecvente prin care să fie realizată reforma în silvicultură”.

În postarea publicată în mediul online, Lucia Varga solicită Ministerului Mediului să realizeze ”un calendar detaliat de elaborare, dezbatere, aprobare și implementare a Strategiei forestiere și a legislației subsecvente”.

”Din păcate, Ministerul Mediului nu a elaborat încă Strategia forestieră și nici cele 6 ordine de ministru care, conform PNRR, trebuie să fie elaborate și să intre în vigoare în anul 2022. De asemenea, ministerul nu a demarat modificarea și completarea legislației subsecvente prin care să fie realizată reforma în silvicultură. Ministerul Mediului nu a demarat nici procedura de identificare a terenurilor necesare pentru proiectele de realizare a împăduririlor și a pădurilor urbane și nu a dezvoltat noi pepiniere pentru producerea materialului săditor pentru acestea. Ministerul Mediului nu implică și nu pregătește personal din instituțiile din subordine pentru realizarea obiectivelor din PNRR.

Tot Ministrului Mediului trebuie să stopeze concedierile colective și să implice angajații Romsilva în activitățile necesare identificării și pregătirii de noi terenuri în vederea realizării împăduririlor precum și pentru realizarea de pepiniere pentru producerea de material săditor. Este necesar ca Ministerului Mediului să arate implicare, profesionalism și responsabilitate, pentru a nu pune în pericol implementarea componentei «Păduri și protecția biodiversității» din Planul de Redresare și Reziliență. Ministrului Mediului trebuie să facă tot ce este necesar pentru protejarea pădurilor”, mai scrie Lucia Varga.

”Solicităm Ministerului Mediului să realizeze un calendar detaliat de elaborare, dezbatere, aprobare și implementare a Strategiei forestiere și a legislației subsecvente pentru realizarea reformei și a investițiilor în silvicultură”

Lucia Varga, vicepreședinte PMP

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”