PMP: ”8 Decembrie 2019, primul caz confirmat de COVID-19, în China. Noul Guvern trebuie să prezinte măsuri clare”

PMP: ”8 Decembrie 2019, primul caz confirmat de COVID-19, în China. Noul Guvern trebuie să prezinte măsuri clare”
Publicat: 08/12/2021, 14:59

Astăzi, 8 decembrie, se împlinesc 2 ani de când a fost identificat primul caz de infectare cu noul coronavirus – în Wuhan, China -, iar criza indusă de pandemie este departe de a se fi încheiat.

În acest context, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară (PMP) reamintesc că, în toată această perioadă, omenirea s-a luptat și încă se luptă cu un inamic nevăzut care nu ține cont nici de vârstă, nici de religia fiecărui om și nici de sex.

Este momentul în care o responsabilizare comună este esențială, iar noul guvern al României – condus de Nicolae Ciucă – are obligația de a lua ”măsuri clare și adaptate contextului”.

”Se împlinesc 2 ani de când omenirea se confruntă cu un inamic nevăzut, care nu ține cont de vârstă, sex sau religie și în fața căruia, avem responsabilitatea, față de semenii noștri, să facem toate eforturile pentru limitarea acestui virus. Noul Guvern trebuie să prezinte măsuri clare și adaptate contextului, pentru ca România să înceteze să piardă prezentul și viitorul”, transmit reprezentanții PMP.

”Statul român este obligat să își construiască capacitați de răspuns naționale”

Lupta cu pandemia, chiar dacă nu s-a încheiat, nu înseamnă că un alt ”inamic” nu poate apărea.

Acesta este motivul pentru care statul române este ”obligat” să construiască, din timp, capacități de răspuns naționale, iar Planul Național de Redresare și Reziliență poate fi utilizat într-un astfel de scop.

”Nu avem garanția că mâine nu ne vom confrunta cu un inamic similar, dar tocmai pentru acest pentru acest motiv, Statul român este obligat să își construiască capacitați de răspuns naționale și să utilizeze PNRR pentru a-și atinge acest scop”, mai transmit reprezentanții PMP.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase