Lucian Bode, despre cazul bărbatului mort la Pitești: „Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale”

Lucian Bode, despre cazul bărbatului mort la Pitești: „Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale”
Lucian Bode, despre cazul bărbatului mort la Pitești: „Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale”/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/04/2021, 13:20
Actualizat: 19/04/2021, 13:24

Lucian Bode, ministrul de Interne, a precizat, într-o conferință de presă, luni, cu privire la cazul de la Piteşti, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma intervenţiei poliţiştilor, că este regretabil ceea ce s-a întâmplat, menționând că vinovații vor plăti.  Ministrul a reiterat faptul că este o anchetă penală în curs de desfășurare.

Lucian Bode: „Cei vinovaţi vor plăti”

Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncină încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a afirmat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Lucian Bode a mai precizat ă nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi intervenţiile zilnice ale poliţiştilor: „Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm pentru că zilnic în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect în urma cărora sunt salvate vieţi”, a precizat Lucian Bode.

Cîțu i-a solicitat ministrului MAI o anchetă

Florin Cîţu i-a solicitat lui Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, adpugând că vinovaţii trebuie să răspundă.

Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment”, a declarat premierul Cîţu, duminică.

Tragicul incident a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

În imaginile difuzate de jurnaliștii locali de la epitesti.ro se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură.