Lucian Bode, intrigat că imaginile cu Christian Ciocan au devenit publice. Ministrul de Interne amenință cu măsuri dure

Lucian Bode, intrigat că imaginile cu Christian Ciocan au devenit publice. Ministrul de Interne amenință cu măsuri dure
Sursa FOTO: mai.gov.ro
Publicat: 08/07/2021, 11:06

Ministrul de Interne se implică în ancheta deschisă în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public în care comisarul-şef Christian Ciocan, director în MAI, ar fi făcut scandal într-o secţie de poliţie. Lucian Bode s-a arătat deranjat că imaginile respective au fost filmate de către agenţii de la secţie şi difuzate prin intermediul unui sindicat.

În plus, Bode spune că aşteaptă un raport de la Poliţia Capitalei și apoi va lua măsurile care se impun.

„Câteva chestiuni îmi sunt neclare”

„Am văzut şi eu acele imagini. Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare, motiv pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acel raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta voi lua măsuri (…) Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual. Era un spaţiu administrativ, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident public”, a spus ministrul de Interne.

Lucian Bode afirmă că „trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că, pe de o parte, înţeleg, aşa cum spuneţi voi, că a încălcat (Christian Ciocan – n.r.) şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd procesul verbal, a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept”.

Christian Ciocan, amenințat de Bode

Pe de altă parte, ministrul Bode a spus că nu exclude nicio măsură în cazul comisarului Ciocan: „Vă asigur că voi lua măsuri, pentru că indiferent că eşti director în MAI sau agent de poliţie, acest gen de atitudini nu sunt normale. Nu eşti poliţist doar în cele opt ore sau 10 cât de afli la muncă, eşti poliţist 24 de ore din 24. Atitudinea ta trebuie să fie una care să impună respect”.

Sunt câteva lucruri care nu îmi sunt clare, cum se înregistrează acele imagini într-o secţie de poliţie, cum un angajat al MAI cu funcţie de director – dacă s-a pretat la asemenea comportament, voi lua măsuri (…) Înţeleg că a fost sancţionat pentru că avea ITP-ul expirat. Nu contează cine este proprietarul maşinii. Contează să respecţi legea. Să ai o atitudine corectă, să nu dai subiecte şi să generezi astfel de subiecte” – Lucian Bode.

Scandal în secția de Poliția

Comisarul-şef Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, în prezent împuternicit director al Unităţii de Politici Publice din MAI, ar fi fost prins în trafic cu şapte nereguli, printre care pătrunderea pe o stradă cu „Accesul interzis”, ITP expirat de trei ani, fără asigurare RCA şi fără o plăcuţă de înmatriculare. El ar fi avut „un comportament scandalos” la secţia de Poliţie, a anunţat Sindicatul Europol.

Comisarul-şef Christian Ciocan a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie. Atitudinea şi comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziţia pe care o ocupă, recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor, şi chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea”, se arată într-un mesaj postat de Europol pe Facebook.

Pentru cele șapte fapte, comisarul-șef Christian Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, „iar ca măsuri complementare a fost reţinută plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”.