Mai multe clădiri ale MAI vor fi renovate cu bani din PNRR. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a înmânat 25 de contracte către beneficiari

Mai multe clădiri ale MAI vor fi renovate cu bani din PNRR. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a înmânat 25 de contracte către beneficiari
Ministrul de Interne, Lucian Bode / FOTO - Facebook
Publicat: 21/02/2023, 18:06
Actualizat: 21/02/2023, 18:44

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat marți, printr-o postare pe Facebook, că a înmânat astăzi 25 de contracte de finanțare pentru proiectele aprobate prin PNRR, „Componenta 5 – Valul Renovării”, către reprezentanții structurilor MAI care derulează aceste investiții.

Proiectul valorează peste 38 de milioane de euro, iar evenimentul a avut loc în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Cseke Attila, dar și a conducerii MAI.

Ministrul de Interne, Lucian Bode (s) și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila / FOTO – Facebook

Acest lot de proiecte cuprinde 8 inspectorate județene de poliție, 3 inspectorate județene de jandarmi, 7 inspectorate județene pentru situații de urgență, 2 prefecturi și 2 centre de recuperare/refacere a capacității de muncă pentru personalul MAI.

În cadrul apelurilor PNRR deschise de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, structurile MAI au cele mai multe proiecte câștigate pe Componenta 5 între autoritățile publice locale, cu 98 de proiecte depuse, în valoare de peste 157 milioane de euro, fiind aprobate 73 de contracte de finanțare, în valoare de 116 milioane euro.

FOTO – Facebook.com/lucianbode.ro

Proiectele de investiții propuse de MAI prin PNRR vizează implementarea unor soluții de creștere a eficienței energetice a clădirilor, care vor conduce la gestionarea inteligentă a energiei, la scăderea consumului anual de energie finală din surse convenționale, asigurând, totodată, o rezistență crescută la dezastre a acestor imobile.

„Dar, ce este și mai important, este faptul că ele vor genera un impact pozitiv în comunitățile respective, pentru că beneficiarii finali ai intervențiilor propuse de MAI sunt cetățenii României, prin îmbunătățirea serviciilor oferite de structurile ministerului. Încurajez astfel de inițiative care au drept scop asigurarea de condiții decente și moderne de muncă, pentru că dezvoltarea și performanța instituțională se susțin prin investiții”, a mai transmis ministrul Lucian Bode.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase