Lucian Judele, viceprimarul USR al Sectorului 3, a fost ridicat de poliție după ce a făcut LIVE pe Facebook într-o școală

Publicat: 04/10/2023, 15:58
Actualizat: 04/10/2023, 16:54

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, a fost săltat de polițiști după ce a intrat într-o școală din sectorul 3 al Capitalei și a făcut live pe Facebook. În video, viceprimarul prezintă condițiile în care elevii și profesorii învață în această unitate de învățământ, ce pare a fi renovată cu copiii în interior.

Pe imagini se vede că în anumite săli de clasă, pereții sunt decopertați, iar pardoseala este scoasă. În urma vizitei viceprimarului, directorul școlii a chemat Poliția, iar Lucian Judele a fost dat afară.

„Suntem la Școala Mexic din Sectorul 3. Mâine sărbătorim Ziua Internațională a Educației. Haideți să vedem împreună respectul și aprecierea pe care domnul primar Negoiță le are pentru elevii și profesorii din Sectorul 3. Haideți să intrăm în școală și să vedem dacă dumneavoastră vă simțiți în siguranță să vă lăsați copiii aici. Am primit foarte multe sesizări de la părinții din școala Mexic și după discuțiile pe care le-am avut cu conducerea școlii, cu cei care lucrează aici, pentru a pune cât de cât în siguranță acest șantier, astăzi am decis să vin să vă arăt ce este la fața locului”, a spus Lucian Judele în live-ul de pe pagina sa de Facebook.

Lucian Judele a precizat pe live că a primit permisiunea directorului școlii să intre în instituție. În scurt timp, însă, lucrurile au escaladat. Atunci când viceprimarul Sectorului 3 a intrat în baia școlii, directorul i-a spus să iasă din acel spațiu. Au urmat câteva replici în contradictoriu, iar directorul l-a informat că va chema poliția.

Un echipaj de poliție a ajuns la Școala Gimnazială Mexic în urma apelului directorului. Viceprimarul Sectorului 3 a mers la mașina polițiștilor, însă, conform spuselor lui, nu a fost nevoit să dea declarații.

După acest incident, USR București a reacționat.

„Iniţiativa viceprimarului Judele de a arăta condiţiile de învăţământ improprii din Sectorul 3 a fost întâmpinată cu încercarea de ascundere a adevărului de către directorul şcolii şi paznicii de acolo. Iniţial viceprimarul Lucian Judele a fost primit de către directorul şcolii şi a făcut un tur al şantierului şi în momentul în care a văzut muncitorii cu flexul în mână în spaţiile cu elevi – viceprimarul a spus că aceste lucruri nu pot să rămână ascunse şi a spus că o să le filmeze, iar directorul a decis că nu vrea să apară în filmarea viceprimarului Judele.

După aceste evenimente, viceprimarul USR susţine că directorul a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul. Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul şcolii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia şcolii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate, conform Codului penal”, se arată în comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Reprezentanții USR București au precizat că, în contextul dat, comportamentul directorului ridică semne de întrebare întrucât încearcă să ascundă probleme.

„Comportamentul directorului Şcolii Mexic din Sectorul 3 ridică întrebări serioase cu privire la respectarea normelor legale şi la responsabilitatea faţă de siguranţa copiilor din instituţie. Încercarea de a ascunde problemele şi de a bloca eforturile de verificare ale unui reprezentant al autorităţii locale sunt clare şi se văd pe filmare”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

„Avea urechile roșii și umflate”. Copil de 8 ANI, cu deficit de atenție, a fost legat de scaun cu bandă scotch de învățătoarea sa

Brașov: Elev de șase ani la clasa pregătitoare, acuzat că-și bate și amenință colegii / Părinții refuză să-și mai aducă copiii la școală

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...