Lucrări de artă Picasso, expuse 20 de ani într-un restaurant din Las Vegas, ar putea fi vândute pentru 100 de milioane de dolari

Lucrări de artă Picasso, expuse 20 de ani într-un restaurant din Las Vegas, ar putea fi vândute pentru 100 de milioane de dolari
Publicat: 12/08/2021, 16:32
Unsprezece opere de artă Pablo Picasso expuse la un restaurant din Las Vegas de peste 20 de ani vor intra la licitații în luna octombrie, cu doar două zile înainte de ceea ce ar fi fost cea de-a 140-a aniversare a artistului.
Făcând parte din colecția de artă considerabilă a MGM Resorts, piesele fuseseră de mult timp vizibile într-un restaurant francez și spaniol cu ​​stele Michelin din Bellagio, potrivit CNN.
Colecția – care include picturi, lucrări pe hârtie și o lucrare ceramică – are o estimare de top combinată de 104,2 milioane de dolari, potrivit casei de licitații Sotheby’s, care organizează vânzarea.
„Este o colecție enciclopedică a operei lui Picasso, care cuprinde lucrări din 1917 până în 1969 – deci practic durata întregii sale cariere”, a spus Brooke Lampley, președintele lui Sotheby și șef de vânzări la nivel mondial pentru artă mondială. „Oferă o imagine foarte cuprinzătoare a diversității și bogăției incredibile din cariera sa.”
Va fi prima dată când Las Vegas va găzdui una dintre vânzările de seară ale Sotheby’s, care se desfășoară de obicei la sediul casei de licitații din New York.

O colecție variată

Printre cele 11 lucrări se numără „Femme au béret rouge-orange”, o pictură în ulei a lui Marie-Thérèse Walter, un tânăr model francez cu care artistul a avut o aventură de ani de zile la sfârșitul anilor 1920 și 1930. Portretele extinse ale lui Picasso ale lui Walter, care a fost mama fiicei sale Maya, sunt marcate de culori vii și de un sentiment de intimitate.
„Îmi place doar perioada Marie-Thérèse, pentru că este cea mai neobișnuit de sinceră și romantică perioadă din cariera lui Picasso”, a spus Lampley. Ea a menționat că unele dintre alegerile stilistice ale artistului, inclusiv fața dublă în stil cubist și bereta lui Walter, amintesc de faimoasele sale picturi ale unui alt partener romantic, fotograful Dora Maar .
Alte lucrări din vânzare includ „Buste d’homme” din 1969, o pictură din perioada târzie a lui Picasso, care atârna odată în spatele barului restaurantului Las Vegas; „Nature morte au panier de fruits et aux fleurs”, o natură moartă pictată în timpul ocupației naziste din Paris; și „Aiguière – Visage”, un vas alb de teracotă pe care l-a făcut în 1954.

O nouă locație

Licitația Picasso va fi cea mai mare și mai importantă vânzare de artă care a avut loc vreodată în Las Vegas, potrivit Sotheby’s. Miscarea face parte din încercările MGM de a repoziționa orașul – cunoscut pentru jocuri de noroc și divertisment – ca „o destinație de artă mai largă”, a spus Lampley.
Se întâmplă într-un moment în care pandemia în curs de desfășurare se schimbă radical atât pe piața artei, cât și în sectorul ospitalității și al călătoriilor. În august anul trecut, MGM Resorts a concediat 18.000 de angajați – un sfert din forța de muncă – pe fondul unei scăderi de 61% a numărului de vizitatori din Las Vegas în iulie 2020 comparativ cu anul precedent. Luna aceasta, MGM Resorts International a raportat o revenire în câștigurile sale din al doilea trimestru din cauza creșterii călătoriilor.
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Poți rămâne fără buletin pe loc în România! Îți anulează imediat documentul de identitate! Mare...
Intră în vigoare pe 4 februarie! Vaccinare obligatorie pentru adulți. Premieră în Europa
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...