Lucrări de artă Picasso, expuse 20 de ani într-un restaurant din Las Vegas, ar putea fi vândute pentru 100 de milioane de dolari

Lucrări de artă Picasso, expuse 20 de ani într-un restaurant din Las Vegas, ar putea fi vândute pentru 100 de milioane de dolari
Publicat: 12/08/2021, 16:32
Unsprezece opere de artă Pablo Picasso expuse la un restaurant din Las Vegas de peste 20 de ani vor intra la licitații în luna octombrie, cu doar două zile înainte de ceea ce ar fi fost cea de-a 140-a aniversare a artistului.
Făcând parte din colecția de artă considerabilă a MGM Resorts, piesele fuseseră de mult timp vizibile într-un restaurant francez și spaniol cu ​​stele Michelin din Bellagio, potrivit CNN.
Colecția – care include picturi, lucrări pe hârtie și o lucrare ceramică – are o estimare de top combinată de 104,2 milioane de dolari, potrivit casei de licitații Sotheby’s, care organizează vânzarea.
„Este o colecție enciclopedică a operei lui Picasso, care cuprinde lucrări din 1917 până în 1969 – deci practic durata întregii sale cariere”, a spus Brooke Lampley, președintele lui Sotheby și șef de vânzări la nivel mondial pentru artă mondială. „Oferă o imagine foarte cuprinzătoare a diversității și bogăției incredibile din cariera sa.”
Va fi prima dată când Las Vegas va găzdui una dintre vânzările de seară ale Sotheby’s, care se desfășoară de obicei la sediul casei de licitații din New York.

O colecție variată

Printre cele 11 lucrări se numără „Femme au béret rouge-orange”, o pictură în ulei a lui Marie-Thérèse Walter, un tânăr model francez cu care artistul a avut o aventură de ani de zile la sfârșitul anilor 1920 și 1930. Portretele extinse ale lui Picasso ale lui Walter, care a fost mama fiicei sale Maya, sunt marcate de culori vii și de un sentiment de intimitate.
„Îmi place doar perioada Marie-Thérèse, pentru că este cea mai neobișnuit de sinceră și romantică perioadă din cariera lui Picasso”, a spus Lampley. Ea a menționat că unele dintre alegerile stilistice ale artistului, inclusiv fața dublă în stil cubist și bereta lui Walter, amintesc de faimoasele sale picturi ale unui alt partener romantic, fotograful Dora Maar .
Alte lucrări din vânzare includ „Buste d’homme” din 1969, o pictură din perioada târzie a lui Picasso, care atârna odată în spatele barului restaurantului Las Vegas; „Nature morte au panier de fruits et aux fleurs”, o natură moartă pictată în timpul ocupației naziste din Paris; și „Aiguière – Visage”, un vas alb de teracotă pe care l-a făcut în 1954.

O nouă locație

Licitația Picasso va fi cea mai mare și mai importantă vânzare de artă care a avut loc vreodată în Las Vegas, potrivit Sotheby’s. Miscarea face parte din încercările MGM de a repoziționa orașul – cunoscut pentru jocuri de noroc și divertisment – ca „o destinație de artă mai largă”, a spus Lampley.
Se întâmplă într-un moment în care pandemia în curs de desfășurare se schimbă radical atât pe piața artei, cât și în sectorul ospitalității și al călătoriilor. În august anul trecut, MGM Resorts a concediat 18.000 de angajați – un sfert din forța de muncă – pe fondul unei scăderi de 61% a numărului de vizitatori din Las Vegas în iulie 2020 comparativ cu anul precedent. Luna aceasta, MGM Resorts International a raportat o revenire în câștigurile sale din al doilea trimestru din cauza creșterii călătoriilor.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată