Ludovic Orban critică dur creșterea salariilor bugetarilor: ”este o sfidare la adresa celorlalți oameni”

Ludovic Orban critică dur creșterea salariilor bugetarilor: ”este o sfidare la adresa celorlalți oameni”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 18/08/2022, 12:01
Actualizat: 18/08/2022, 12:16

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban a criticat în presă creșterile salariale care li se oferă bugetarilor în prag de criză economică.

Deși, Ministerul Muncii a publicat o nouă variantă a OUG, proiectul inițial prevedea creșteri salariale de până la 50% pentru bugetari, unii dintre aceștia primind și sporuri.

”La fel de inoportună ca și prima variantă. Aici, vreau să menționez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creștere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajați din sectorul public. Legea este atacată la CCR și din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunțe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanței și acum vine cu altă formă a Ordonanței este foarte greu de înțeles. Există o lege care a fost votată, care și aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajați din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar și persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creșterea salariilor angajaților. (…) Să măreşti acum salariile la nivelul la care trebuia să se ajungă conform Ordonanţei date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni ” a declarat Ludovic Orban.

Actul normativ la care face fostul președinte PNL referire prevede acordarea din luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase