Țara în care guvernul declară criză energetică, de la 1 septembrie 2022

Țara în care guvernul declară criză energetică, de la 1 septembrie 2022
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: pxhere.com
Publicat: 26/08/2022, 14:15

Guvernul din Macedonia de Nord a anunțat că declară criză energetică, de la 1 septembrie 2022. Potrivit autorităților de la Skopje, criza cu alimentarea cu energie termică afectează capitala țării, în timp ce criza aprovizionării cu energie a afectat întregul teritoriu al țării.

„Decizia privind alimentarea cu energie termică este asociată cu lipsa energiei termice, posibilitatea utilizării combustibililor alternativi și situația de pe piața energiei termice. Decizia privind aprovizionarea cu energie a fost luată din cauza lipsei de energie electrică și a statului pe piața energiei electrice”, se arată într-un comunicat al guvernului din Macedonia de Nord, citat de postul de televiziune RTRS.

Regimul situației de criză în domeniul furnizării de energie termică și electrică va dura 30 de zile de la introducerea sa, se mai arată în comunicat.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase