Mai multe cazuri de hepatită de origine necunoscută depistate în Marea Britanie. OMS a început o investigație în acest caz

Mai multe cazuri de hepatită de origine necunoscută depistate în Marea Britanie. OMS a început o investigație în acest caz
Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 15/04/2022, 18:24

Organizația Mondială a Sănătății monitorizează cazurile de hepatită la zeci de copii din Marea Britanie a căror origine rămâne de stabilit, care în unele cazuri au necesitat un transplant de ficat, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății.

Marea Britanie a raportat inițial la OMS 10 cazuri de hepatită severă în Scoția la 5 aprilie, înainte de a raporta un total de 74 trei zile mai târziu, potrivit unui comunicat al OMS, care se așteaptă la noi raportări în zilele următoare.

Unele cazuri au necesitat transferul într-o secție specializată în boli hepatice, iar șase copii au trebuit să fie supuși unui transplant, a precizat OMS.

Mai puțin de cinci cazuri confirmate sau posibile au fost raportate și în Irlanda și trei cazuri în Spania, continuă ea. Nu a fost înregistrat niciun deces. Această hepatită afectează în principal copiii cu vârsta sub 10 ani și se manifestă prin simptome precum icter, diaree, vărsături și dureri abdominale.

Întrucât virusurile obișnuite ale hepatitei (A-E) nu au fost detectate la copiii afectați, autoritățile sanitare britanice au indicat recent că examinează ipoteza unui tip de virus (adenovirus), precum și d alte cauze posibile, cum ar fi Covid-19, alte infecții sau factori de mediu.

Pe de altă parte, acestea au exclus orice legătură cu vaccinul Covid, care nu a fost administrat niciunuia dintre cazurile confirmate în Marea Britanie.

Într-o declarație, Meera Chand, de la Agenția britanică pentru siguranța sănătății (UKHSA), a subliniat că „măsurile normale de igienă”, precum spălarea mâinilor, „ajută la reducerea multor infecții pe care le investigăm” și a făcut apel la părinți și bone să fie atenți la semnele de hepatită și să „contacteze un profesionist din domeniul sănătății dacă sunt îngrijorați”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase