Mama unui copil a fost șocată să vadă ce a pățit fiul său: „A devenit portocaliu după ce a mâncat prea multe portocale și mandarine”. Ce spun medicii

Mama unui copil a fost șocată să vadă ce a pățit fiul său: A devenit portocaliu după ce a mâncat prea multe portocale și mandarine. Ce spun medicii
Fiul meu a devenit portocaliu după ce a mâncat portocale - FOTO: Pixabay
Publicat: 06/10/2022, 19:45

O mamă s-a speriat foarte tare după ce a văzut că fiul său și-a schimbat culoarea pielii după ce a mâncat prea multe portocale și mandarine. Femeia și-a dus copilul repede la medic, speriată că cel mic ar putea suferi de insuficiență renală sau hepatică.

Charlotte Travers, în vârstă de 32 de ani, și-a dus fiul de șase ani, Thomas, la medic după ce pielea copilului a început să devină de o „culoare portocalie” – temându-se că suferă de insuficiență hepatică.

Familia a fost apoi uimită să descopere că problema a fost cauzată de dragostea băiatului de a mânca mandarine și alte fructe.

„A început să se îngălbenească și am fost destul de îngrijorată pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La programarea inițială, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale sunt ochii galbeni, pe care Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată de la joaca în noroi sau nisip, dar asta era mai mult decât atât, așa că am făcut analize de sânge pentru a exclude orice, dar toate au ieșit normale”, a declarat mama copilului.

Fructele cu nivel ridicat de betacaroten pot îngălbeni pielea

Testele medicale au semnalat niveluri neobișnuit de ridicate de betacaroten, care este o vitamină care se găsește în special în alimentele de care au culoarea portocalie.

Medicul de familie ar fi spus că aceste fructe portocalii au cauzat schimbarea pielii lui Thomas.

„I-am spus medicului despre dieta sa generală – lucruri precum că mănâncă multe fructe și legume și că îi place brânza. Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit că asta a fost cauza îngălbenirii pielii sale”.

S-a dovedit științific că un consum ridicat de alimente care conțin betacaroten, cum ar fi morcovii, dovleacul, cartofii dulci, face ca pielea să se îngălbenească.

„Este inofensiv din fericire, oamenii beau shot-uri de betacaroten pentru a se bronza mai mult, așa că, din fericire pentru el, mănâncă în continuare la fel de multe portocale. Când doctorul ne-a spus despre ce cauză a fost, amândoi am crezut că este absolut hilar. Acum glumim și îi spunem Thomas Simpson”.

Sursa: Știrileprotv

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase