Mămica din Tismana, care a aflat abia după ce a născut că este însărcinată, a fost externată. Femeia și bebelușul sunt sănătoși tun

Mămica din Tismana, care a aflat abia după ce a născut că este însărcinată, a fost externată. Femeia și bebelușul sunt sănătoși tun
Publicat: 28/08/2023, 17:26
Actualizat: 28/08/2023, 17:29

Mămica din Tismana, care a născut o fetiță de 3,2 kg în urma unei operații de hernie, a fost externată luni. Și mama, și bebelușul sunt sănătoși tun. Nu au existat complicații, în urma operației de cezariană prin care a venit pe lume fătul. Soțul și cele două surioare gemene o au așteptat-o la ieșirea din Spitalul Târgu Jiu.

Femeia care a născut la Spitalul din Târgu Jiu, după ce medicii și-au dat seama abia pe masa de operatie că este gravidă, după ce voiau sa o opereze de hernie intestinală, a fost externată luni.

„Mama din Tismana și fiica ei au fost externate astăzi, starea lor de sănătate fiind foarte bună”, au declarat medicii Spitalului din Târgu Jiu.

La plecare, femeia a transmis din nou mulțumiri personalului Secției Neonatologie, care a avut grijă de fiica sa. Medicii și asistentele au îndrăgit-o pe micuță și au promis că vor păstra legătura cu mama, pentru a fi la curent cu evoluția copilei, au anunțat reprezentanții spitalului.

O hernie de toată frumusețea

Viitoarea mămică din Tismana, Gorj, s-a internat în spitalul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu acuzând dureri abdominale, iar medicul i-a pus diagnosticul de hernie intestinală. A fost anesteziată și operată. Când și-a revenit, s-a trezit mămică a unei fețițe. Femeia mai are două fetițe gemene, care au venit pe lume prin cezariană.  Femeia lua anticoncepționale, de capul ei, fără recomandarea medicului de familie, așa că nu luat în seamă simptomele care îi erau familiare. Bucuria de a avea un nou copil a fost mai mare ca șocul. Ea a mulțumit echipei medicale, chirurgi și asistente, care va fi cercetată penal pentru incompetență.

De pe patul de spital, femeia a mărturisit că habar nu avea că este însărcinată. „Nu am ştiu că sunt însărcinată. Am avut menstruaţie până luna trecută. Luam anticoncepţionale. Nu au fost prescrise de medicul de familie, le-am luat de când am făcut ultima cezariană”, a declarat femeia. „Aveam o infiltraţie, o gâlcă la buric, am venit să văd dacă e de operat sau nu, sau ce zice domnul doctor”.

„Am venit, m-a internat, a zis că e infiltraţia foarte mare şi am rămas internată. După ce m-am trezit (din anestezie), mi-a spus că am o fetiţă. Eu am zis «nu, am două fetiţe»… Nu înţelegeam… A zis că am născut o fetiţă. Am rămas şocată, impresionată. Nu realizam. Eu am două fetiţe gemene acasă”, le-a mai spus femeia reprezentanţilor spitalului. Atât soţul, cât şi gemenele s-au bucurat de noul membru al familiei.

Poliţiştii au deschis joia trecută un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. De asemenea, Colegiul Medicilor din România a anunţat că face propriile verificări cu privire la acest caz, instituţia precizând că „sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă”.
Totodată, au fost sesizate DSP Gorj și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Citiți și: VIDEO | Este posibil! O femeie din Gorj a născut o fetiță în urma unei operații de hernie. Mama nu a știut că este însărcinată în luna a noua!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor