Managerul spitalului din Botoșani, Monica Adăscăliței, reținută de procurorii DNA în dosarul FRAUDĂRII examenelor de angajare la spital

Managerul spitalului din Botoșani, Monica Adăscăliței, reținută de procurorii DNA în dosarul FRAUDĂRII examenelor de angajare la spital
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/03/2024, 19:36

Procurorii de DNA Suceava l-au reținut marți pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, pentru infracțiuni de corupție.

Adăscăliţei este urmărită penal în cazul fraudei în cazul examenelor de angajare într-un spital din Botoşani, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. În același dosar au fost reținuți și fostul manager al spitalului, Doina Caba, fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîşmaru, precum și doi medici și mai mulți angajați ai spitalului.

Reținerea managerului Spitalului Judeţean a avut loc ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul și biroul său în dimineața zilei de marți.

În august anul trecut, Monica Adăscăliţei a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, după scandalul privind decesul tinerei de 25 de ani Alexandrei Ivanov, care a ajuns la spital în stare gravă, dar a fost ignorată de medicul de gardă.

Jandarmii și procurorii Dircţiei Generale Anticorupție (DGA) au făcut percheziții, marți dimineața, care au vizat-o pe Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Județean Botoșani. În momentul sosirii sale la spital, medicul Monica Adăscăliţei a declarat: „Au făcut o percheziție domiciliară, încă nu știu nimic”.

Încă de la ora 6.00, anchetatorii au ajuns la spital. Un inspector și un subinspector din DGA au sigilat biroul managerului înainte de descinde la domiciliul său.

Scandalul angajărilor fictive la Spitalul Județean Botoşani

Pe 13 decembrie 2023, scandalul angajărilor fictive la Spitalul Județean Botoşani a ajuns în atenția publică atunci când poliția a descins în zeci de locații din județ, inclusiv reședința şefei Consiliului Județean Botoşani, biroul acesteia și sediul PSD Botoşani. În acel moment, procurorii DNA au reţinut peste 75 de infracțiuni pentru 11 inculpați.

Din cele 11 persoane duse la audieri a doua zi, 10 au fost arestate. Cu toate acestea, dintre cele zece persoane arestate inițial de procurorii DNA, doar opt au rămas în arest pentru 30 de zile după contestații.

În referatul celor de la DNA sunt menționate diferite sume de bani sau bunuri de valoare, bijuterii de aur, pe care inculpații le-au primit pentru a transfera asistente și pentru a modifica condițiile de concurs în favoarea unor persoane care plăteau pentru orice post, de la șofer la asistentă sau referent. Banii erau distribuiți fie prin intermediul interpușilor, fie direct în pungi de cadouri către persoanele care organizau concursul.

Înainte de concurs, candidații erau de obicei informați despre subiectul probei scrise sau practice; uneori, medicii le spuneau răspunsurile candidaților direct în cască.

Aproape toți cei care au plătit au participat la concursuri, dar au fost și oameni nemulțumiți care au fost martori la DNA, iar unii dintre cei care promiteau sprijin pentru angajare nu au reușit să se țină de cuvânt, cum ar fi cazul administratorului de firmă, al angajaților spitalului și al fostului manager.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii