Prima pagină » Actualitate » „MÂNCAREA săracului” în epoca comunistă care a devenit vedetă în restaurantele celebre: „Se vinde ca pâinea caldă”

„MÂNCAREA săracului” în epoca comunistă care a devenit vedetă în restaurantele celebre: „Se vinde ca pâinea caldă”

„MÂNCAREA săracului” în epoca comunistă care a devenit vedetă în restaurantele celebre: „Se vinde ca pâinea caldă”
Sursa foto: Profimedia images

Un aliment considerat emblematic pentru perioada comunistă a revenit în forță în restaurantele și brutăriile artizanale din România.

Parizerul, mezelul simplu și consistent care a hrănit generații întregi, a fost reinterpretat în cheie modernă și stârnește un val de curiozitate, dar și de nostalgie, printre clienți.

Produsul, vândut acum sub forme inedite, precum sandwich-uri gourmet sau chiar burgeri cu toppinguri sofisticate, se bucură de o popularitate neașteptată. „Se vinde ca pâinea caldă”, spun proprietarii de localuri, care îl oferă în porții care pot ajunge și la 45 de lei.

Reinterpretare gourmet a unui gust clasic

Într-un local de succes din România, parizerul este servit într-o chiflă moale de inspirație japoneză, cu muștar la bază, gratinat cu cașcaval de Ibănești, acompaniat de salată verde și maioneză făcută în casă.

„Este un pesmet mai gros de origine din Japonia, l-am pus într-o chiflă de tip burger, japoneza aia care se împărţea duminica la biserică”, a explicat antreprenorul Bogdan Alexe pentru Observatornews.ro.

Cei care aleg această variantă de parizer plătesc și 45 de lei pe porție, iar specialiștii avertizează că, deși gustos și sățios, produsul nu ar trebui consumat zilnic.

Între nostalgie și curiozitate

Popularitatea parizerului reinterpretat vine atât din dorința tinerilor de a testa un aliment cu istorie, cât și din amintirile celor care au crescut în comunism.

Sandvișurile cu parizer și muștar au devenit virale pe rețelele de socializare, fiind promovate ca „gustul copilăriei” în formă premium.

„Nu e doar despre nostalgie. E vorba și de gustul simplu, dar sățios, care ține de foame. Mulți dintre noi am crescut cu el, iar acum redescoperim această experiență într-o formă rafinată”, spun clienții care aleg preparatul din meniurile moderne.

Recomandarea video

Mediafax
Cod galben de vânt puternic în nouă județe și în Capitală
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Anul 2026, istoric pentru infrastructura României: autostrăzi complet finalizate și sute de kilometri pregătiți de inaugurare
Mediafax
Sfântul Nicolae și Legenda lui Moş Nicolae. Ce nume se sărbătoresc azi
Click
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Rodica Stănoiu, înmormântare stranie, fără preot. S-au cântat colinde în loc de veșnica pomenire.
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Vulgata, manuscrisul care a schimbat lumea