Marcel Boloş: ”Până în sărbătorile pascale, ÎNCĂRCĂM voucherul de alimente cu cei 250 de lei”

Publicat: 23/03/2023, 14:58
Actualizat: 23/03/2023, 14:59

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, după o vizită de lucru în Prahova, că în Săptămâna Mare vor fi încărcate, în avans, cardurile de alimente din cadrul programului ”Sprijin pentru România” cu tranşa de 250 de lei aferentă lunii aprilie.

”Suntem în depozitul de pachete alimentare din Urlaţi. Aici avem cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Acestea sunt de câte 25 de kilograme, fiind tranşa a şasea pe care noi o derulăm în prezent. Pachetul conţine în mare parte produse româneşti, de la făina de grâu, până la cea de mălai, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, gem, dulceaţă, precum şi compoturi care sunt, de asemenea, produse româneşti. Fiecare tranşă are câte 30.000 de tone de alimente pe care le derulăm şi din depozitul din Urlaţi pleacă azi pachete alimentare spre şase judeţe – Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Dolj. 1.188.000 de persoane sunt beneficiare ale acestui program pe care noi îl derulăm pe fondurile europene pe care România le are alocate pentru perioada de programare 2014-2020”, a precizat ministrul Boloş.

Acesta a explicat că dacă aceste produse ar fi cumpărate de la raft, ar costa în jur de 390 de lei, în timp ce valoare de licitaţie a pachetului este de 190 de lei.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci este un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a mai spus ministrul Marcel Boloş.

În Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum referitor la acordarea tranşei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, stabilind că plăţile vor putea fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie. Conform actului normativ, pentru plata acestei tranşe se vor iniţia demersuri către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plăţile să poate fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am crescut plafonul de la 1500 de lei, la 1700 de lei, practic majorarea aceasta a venit ca urmare a ajustării pensiilor care a avut loc la început de an. În momentul de față, toată lumea are aceste vouchere pentru alimente primite și încărcarea va avea loc. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat ministrul.

”Sunt beneficiari din zona extremă a sărăciei, beneficiarii de ajutor social, cei care au veniturile pe persoană de 260 de lei. De asemenea, sunt beneficiari ai alocațiilor de sprijin pentru întreținerea familiilor. 

Suntem în discuții acum pentru ca acest program să fie continuat la inițiativa reprezentanților din industria alimentară, pentru că pe lângă faptul că distribuim aceste pachete alimentare, este și o componentă de sprijin foarte însemnată pentru industria alimentară, fiecare tranșă are o valoare de peste 50 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că 250 de milioane de lei se duc în industria alimentară și spijină producătorii”, a mai spus ministrul.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
A rămas blocat pe linia de tramvai, iar la fel a păţit şi autoutilitara care...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cel mai bizar vulcan de pe Pământ, poate chiar din Sistemul Solar, este o anomalie