Marcel Ciolacu, întâlnire cu Gordan Grlić Radman, ministrul de Externe al Croației: ”Împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO”

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Gordan Grlić Radman, ministrul de Externe al Croației: ”Împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO”
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Gordan Grlić Radman, ministrul de Externe al Croației
Publicat: 29/11/2022, 11:35
Actualizat: 29/11/2022, 11:35

Marcel Ciolacu – președintele Partidului Social Democrat (PSD) – a avut o întâlnire cu Gordan Grlić Radman, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația. 

Discuțiile s-au desfășurat în contextul Reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO de ma București, iar liderul social-democraților a transmis că România și Croația împărtășesc ”aceeași viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a țărilor noastre la spațiul Schengen”.

Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, domnul Gordan Grlić Radman, aflat la București în contextul Reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO.

M-am bucurat să împărtășesc cu partenerii noștri croați aceeași viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a țărilor noastre la spațiul Schengen. Acest lucru ar reprezenta nu numai o recunoaștere a așteptărilor noastre legitime, ci și o contribuție directă și semnificativă la consolidarea competitivității pieței interne și la creșterea rezilienței Uniunii Europene”, a precizat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

”Discuțiile au vizat și un alt obiectiv major de politică externă – aderarea la OCDE”

În timpul acestor discuții a fost abordat și un alt subiect foarte important pe agenda externă, respectiv aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), acesta fiind – după cum menționează Marcel Ciolacu – ”următorul pas al evoluției noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene și NATO”.

Discuțiile au vizat și un alt obiectiv major de politică externă – aderarea la OCDE, un obiectiv susținut de întreaga clasă politică, precum și de societatea românească. Acesta este următorul pas al evoluției noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene și NATO.

Totodată, l-am felicitat pe domnul ministru Radman pentru succesul primului Summit parlamentar al Platformei Crimeea, eveniment important care a transmis un puternic mesaj de unitate, solidaritate și sprijin internațional pentru Ucraina”, a mai declarat liderul social-democraților.

”România și Croația se bucură de relații bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi a reconfirmat că împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO, precum și din plan regional și internațional”

Marcel Ciolacu, președintele PSD


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase