Marcel Ciolacu: Mă bucur că eu şi premierul Nicolae Ciucă reuşim să tragem la aceeaşi căruţă

Marcel Ciolacu: Mă bucur că eu şi premierul Nicolae Ciucă reuşim să tragem la aceeaşi căruţă
Marcel Ciolacu, președintele PSD / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 20/04/2022, 07:43

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este mulțumit de relația pe care o are cu premierul Nicolae Ciucă. Acesta a spus că ambii pun interesele țării pe primul loc.

„CFR Marfă, cu toată situaţia economică grea prin care trece, a eliberat 31 de linii. Îşi propuseseră 180 de vagoane să elibereze, dar au reuşit dublu. Administraţia portului a început reabilitarea mai multor poduri si sperăm ritmul susţinut să continue sub administrarea ministrului Transporturilor.

Mă bucur mult că atât eu, cât şi premierul Nicolae Ciucă reuşim să tragem la aceeaşi căruţă şi să punem înaintea oricăror interese politice statul român şi interesele României”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, în cadrul unei vizite în Constanţa, potrivit b1tv.ro.

Ciolacu: Coaliția cu PNL și UDMR funcționează și după 2024

Duminică, Ciolacu a spus că, după alegerile din 2024, cea mai bună soluție pentru guvernare rămâne tot o coaliție.

„După alegerile din 2024, la cum arată acum sondajele, soluția cea mai bună rămâne tot o coaliție asemănătoare”.

Ciolacu a subliniat că Nicolae Ciucă i-a devenit „automat un adversar politic”, de când a obținut președinția PNL, dar chiar și așa „cred că putem colabora”.

Marcel Ciolacu: Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin

Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor, afirmă președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni”, a subliniat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu estimează că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni.

„O să o băgăm pe procedură de urgență. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare”, a spus, la RFI, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina, liderul PSD a răspuns: ”Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin (…)”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult