Marcel Ciolacu: ”PSD nu va susține un guvern minoritar PNL. Nu cred că e o catastrofă să avem alegeri anticipate”

Marcel Ciolacu: ”PSD nu va susține un guvern minoritar PNL. Nu cred că e o catastrofă să avem alegeri anticipate”
PSD nu va susține un guvern minoritar PNL
Publicat: 18/06/2021, 11:27

În timpul conferinței de presă care a avut loc la sediul PSD Timiș, Marcel Ciolacu a precizat că partidul pe care îl conduce nu va susține un guvern minoritar PNL, iar perspectiva unor alegeri anticipate în România, după 30 de ani, nu poate fi considerată o catastrofă.

Alături de Marcel Ciolacu au fost prezenți Paul Stănescu, secretarul general PSD, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al partidului și Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Liderul social-democraților exclude orice scenariu în care PSD ar oferi sprijin politic liberalilor, cu atât mai mult cu cât PSD  a câștigat alegerile și ”este cel mai mare partid din România”. Marcel Ciolacu a mai declarat că ”spiritul Constituției a fost încălcat”, iar ”România normală” despre care vorbea președintele României este doar o sintagmă.

Alegerile anticipate nu ar însemna un dezastru, în condițiile în care Planul Național de Redresare și Rezilență (PNRR) ar trebui ”renegociat” și, suplimentar, sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate”.

”PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îl vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (n.red. – Alfred Simonis), pe Sorin (n.red. – Grindeanu) susținând, vreodată, să rămână Raluca Turcan, să rămână domnul Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate… PSD nu e angrenat într-un joc politic care privește alt partid”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”

În timpul conferinței de presă a fost abordat și subiectul ”alegeri în PNL”, însă Marcel Ciolacu a fost ferm, concluzionând că nici Ludovic Orban și nici Florin Cîțu nu sunt un câștig pentru România, ba chiar din contră.

”Oricare dintre ei câștigă este la fel de dăunător pentru România și fiecare și-a demonstrat capacitatea administrativă”, a spus liderul social-democraților.

În același timp, PSD este pregătit pentru a prelua guvernarea, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

”Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport și de la partenerii sociali. O moțiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci și un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greșit. (…) Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”, a concluzionat președintele PSD.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult