Marian Godină își cere scuze după conflictul cu jurnaliștii de la Recorder, dar crede „în continuare cu tărie că reportajul nu prezintă realitatea”

Marian Godină își cere scuze după conflictul cu jurnaliștii de la Recorder, dar crede în continuare cu tărie că reportajul nu prezintă realitatea
Publicat: 01/08/2023, 11:08
Actualizat: 01/08/2023, 11:11

Polițistul Marian Godină și-a cerut scuze după conflictul cu jurnaliștii de la Recorder, pe care i-a acuzat în termeni duri că au prezentat un subiect insuficient documentat, mai exact povestea unui polițist din Oradea care ar fi fost presat de superiori să renunțe la o plângere împotriva unui „cunoscut om de afaceri”, cu a cărui soție a avut un conflict.

Deși a recunoascut că a greșit prin felul în care a tranșat speța Recorder, Godină a precizat că el crede în continuare ”cu tărie” că reportajul nu prezintă realitatea.

Joi, la o zi după publicarea materialului, Ministerul Afacerilor Interne a cerut verificări la IPJ Bihor, iar avocata care s-a ocupat de cazul ofițerului susține că a fost amenințată telefonic.

Reamintim că Marian Godină a publicat, duminică, o analiză complexă a unui reportaj Recorder, și spune că ancheta respectivă ar fi un fâs și un fals.

„Am avut prilejul să pot contraataca sobru și cu argumente, dar am făcut-o grosolan”

Marian Godină a făcut o serie de acuzații, pe contul său de Facebook, despre modul în care a fost documentat subiectul. El a reproșat jurnaliștilor că au omis o serie de detalii care îl incriminau pe polițist, motiv pentru care și-a asumat să prezinte pe larg perspectiva omului de afaceri și a unor surse din poliție.

”Îmi cer scuze și acum pentru întreaga abordare pe care am avut-o în legătură cu cazul de la Bihor. Am avut prilejul să pot contraataca sobru și cu argumente, dar am făcut-o grosolan și folosind niște adjective care nu își aveau locul atât la adresa celor de la Recorder cât și la adresa celor care m-au înjurat prin comentarii”, a scris Godină pe Facebook.

Redăm mai jos integral postarea lui Marian Godină:

”Nu am avut vreodată o problemă în a-mi cere scuze atunci când am realizat că am greșit. Cei care mă urmăresc de mai mult timp știu că au fost momente, puține ce-i drept, în care am greșit și apoi mi-am asumat și mi-am cerut scuze.

Îmi cer scuze și acum pentru întreaga abordare pe care am avut-o în legătură cu cazul de la Bihor. Am avut prilejul să pot contraataca sobru și cu argumente, dar am făcut-o grosolan și folosind niște adjective care nu își aveau locul atât la adresa celor de la Recorder cât și la adresa celor care m-au înjurat prin comentarii. Probabil că modul agresiv în care am pus eu problema mi-a întors agresivitate înzecită.

Am înțeles că răbdarea mea are niște limite pe care ori voi reuși să le lărgesc, ori va trebui să renunț la a scrie pe o pagină cu peste jumătate de milion de oameni. În legătură cu fondul, cred în continuare cu tărie că reportajul Recorder nu prezintă realitatea, dar dacă mă înșel sau nu ne vor demonstra timpul și soluțiile date de instituțiile competente la un moment dat, atunci când nu voi ezita să îmi cer scuze din nou, dacă va fi cazul”, este mesajul postat de Godină pe pagina sa de facebook.

Jurnaliștii Recorder au răspuns la acuzațiile lui Godină

Jurnaliștii de la Recorder au reacționat la acuzațiile lui Marian Godină cu un foarte lung „jurnal” al evenimentelor și documentelor din dosarul în care polițistul din Oradea a fost cercetat, într-o anchetă internă, pentru „manifestarea unui comportament neadecvat în societate.“

„Îl informăm pe Marian Godină că toate informațiile pe care le-a expus (mai puțin cele false, după cum vom arăta în continuare) erau cunoscute de jurnaliștii Recorder cu mult înaintea publicării și putem să dovedim acest lucru cu ușurință. Dacă ne suna să verifice (cum fac jurnaliștii înainte să arunce un articol în spațiul public), i-am fi explicat și dovedit că s-a grăbit cu eticheta de amatori atunci când a afirmat că el a aflat informații mai multe ca noi în timp ce stătea întins pe șezlong.

Da, intuim întrebarea: Și dacă am avut informațiile de ce nu le-am inclus în material, în timp ce Marian Godină a făcut dreptate și le-a pus repede pe Facebook, oferind chiar și acces preferențial celor dispuși să plătească și să le afle mai devreme?

Pentru că nu toate informațiile pe care le afli pe parcursul unei documentări sunt adevărate sau sunt relevante pentru materialul jurnalistic, care trebuie să urmărească în primul rând interesul public”, scriu cei de la Recorder.

Ei „demontează”, pas cu pas, toate acuzațiile formulate de Marian Godină în legătură cu ceea ce polițistul cataloghează a fi o anchetă neprofesionistă.

Marian Godină: „Rămâne doar sa așteptăm soluția parchetului”

La puțin timp după publicarea replicii jurnaliștilor de la Recorder, pe care o puteți citi integral aici, Godină a postat pe pagina sa de Facebook o reacție la reacția autorilor anchetei jurnalistice pe care a criticat-o.

„Din răspunsul Recorder am aflat că aceștia spun cu mândrie că aveau deja toate informațiile pe care eu le-am scris azi, dar au considerat că nu servesc interesului public. Deci faptele că două martore au văzut cum polițistul a scuipat de două ori o femeie, că femeia era însoțită de o fată minoră, li s-au părut irelevante jurnaliștilor.

La fel toate celelalte omise, se pare că intenționat, au fost considerate a nu servi interesului public. Adevărul e că da, v-ar fi stricat întreg reportajul. Rămâne doar sa așteptăm soluția parchetului”a scris Godină cu puțin timp în urmă pe Facebook.

Investigația publicată miercuri de Recorder spune povestea unui polițist din Oradea care își acuză propriii colegi că ar fi accesat ilegal datele sale personale, în interesul unui om de afaceri din localitate.

Totul ar fi pornit în februarie 2022, când polițistul Filimon şi soţia unui unui om de afaceri din oraş (Marius Dronca) au avut o altercație în parcare. Filimon spune că soţia sa i-a cerut femeii să mute puţin maşina, pentru a putea parca, însă aceasta l-a înjurat pe poliţist. La rândul ei, femeia a susţinut că a fost scuipată de acesta.

Recorder arată că omul de afaceri Marius Dronca, soțul femeii care s-a certat cu Filimon în parcare, ar fi intervenit direct la Octavian Haiduc, ofiţer la BCCO Oradea, căruia îi este naş de cununie, şi apoi la Mugurel Poinar, şeful BCCO Oradea – fostul superior al lui Filimon.

Paul Filimon susține că, timp de un an și jumătate, a fost șicanat de șefi și amenințat în stil mafiot. Investigația se concentrează pe impotenta Poliției Române în a-și soluționa problemele sistemice: tratamentul preferențial acordat celor puternici și represiunea angajaților care semnalează abuzuri au rămas înrădăcinate în instituție.

CITIȚI ȘI:

UPDATE. Război total între Godină și Recorder:„Niște tocilari naivi. Ancheta de la IPJ Bihor, un fâs”.Reacția jurnaliștilor și contraatacul lui Godină

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord