Marius Pavel, consilier general PSD, critică aprobarea marșului LGBT în postul Sfintei Marii: „O formă subtilă de a umbri o sărbătoare creștină”

Marius Pavel, consilier general PSD, critică aprobarea marșului LGBT în postul Sfintei Marii: „O formă subtilă de a umbri o sărbătoare creștină”
Marius Pavel, consilier CGMB:
Publicat: 14/08/2021, 08:35
Actualizat: 14/08/2021, 08:52

Marius Pavel, consilier general PSD la Primăria Capitalei, critică în termeni duri organizarea Marșului LGBT,  pe data de 14 august. Marşul Bucharest Pride se va desfăşura, sâmbătă seară, pe Calea Victoriei din Bucureşti, până în Piaţa Universităţii, la eveniment fiind permisă participarea a cel mult 500 de persoane. 

Într-o postare pe Facebook, consilierul general la Primăria Capitalei spune că „bucureștenii sunt obligați să asiste la un spectacol grotesc”, iar data de 14 august este aleasă intenționat pentru „a umbri o sărbătoare creștină”. Mai mult, acesta subliniază că „retorica “Bucharest PRIDE, festivalul dedicat drepturilor LGBT!” este una dintre cele mai periculoase atacuri la valorile unei societăți tradiționale”.

„Marș…LGBT!
Astăzi, bucureștenii sunt obligați să asiste la un spectacol grotesc. Știu că aceste rânduri îmi vor atrage oprobiul lor. Al celor care sunt…altfel. Al celor care fac parte dintr-o comunitate și care, chipurile, pentru a nu se simți discriminați, trebuie să se exprime…public. Dar, ce să exprime public?
De fapt, aici este marea capcană: exprimarea publică. Expunerea publică a unui tip de comportament care nu reprezintă media normalității acestei societăți.
O altă capcană este și alegerea acestui moment în imediata proximitate a unei sărbători creștine, Adormirea Maicii Domnului, 15 august.
Manifestarea LGBT-iștilor nu este altceva decât lupta lor împotriva normalității. A familiei normale, a tradițiilor pe care acest neam le-a respectat, a decenței și a credinței! Cât ne-am tâmpit să nu înțelegem faptul că alegerea zilei de 14 august drept punctul culminant al manifestării celor “altfel” nu este decât o flegmă jegoasă aruncată pe obrazul majorității românilor pentru care religia reprezintă un reper! Cum să nu înțelegi că alegerea datei de 14 august nu este decât o formă subtilă a lor de umbri o sărbătoare creștină ?
Deși dezaprob acest derapaj numit LGBT, până la urmă este alegerea lor de a adera la o comunitate. Chiar și LGBT. Însă, ce nu pricep (nici eu și nici mulți alți români cu toate țiglele pe casă!) de ce majoritatea trebuie să asiste la acest spectacol grotesc împotriva normalității? De ce tânăra generație (copii, adolescenți) trebuie să vadă asemenea manifestări sfidătoare la adresa valorilor tradiționale?
Nimeni nu contestă dreptul lor de a avea o anumită opțiune. Chiar și împotriva unor valori tradiționale și creștine. Însă, retorica “Bucharest PRIDE, festivalul dedicat drepturilor LGBT!” este una dintre cele mai periculoase atacuri la valorile unei societăți tradiționale. În această cheie, Bucureștiul ar trebui să organizeze zilnic festivaluri dedicat drepturilor posesorilor de autoturisme, trotinete, căței, pisici, tablete și multe altele.
Dacă tot discutăm despre “drepturile comunității LGBT”, ce ar fi să abordăm și chestiunea obligațiilor? Obligațiile lor față de societate?
Drepturile acestei comunități LGBT nu înseamnă încălcarea acelora care apreciază normalitatea privită în cheia familiei tradiționale, a religiei… într-un cuvânt a decenței! Un cuvânt pe care, din păcate, această comunitate nu îl cunoaște…”, a scris consilierul PSD pe Facebook.
Jandarmeria Bucureşti a transmis, vineri seară, precizări „în legătură cu informaţia transmisă public de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la „un acord cu Jandarmeria” care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţia în vigoare, cu ocazia marşului”.
Reprezentanţii Jandarmeriei au subliniat că nerespectarea numărului de participanţi stabilit de legislaţia în vigoare şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia.
Mai mult, „reprezentanţii Capitalei au solicitat Asociaţiei ACCEPT ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars-CoV-2”, arăta Primăria Capitalei.
Înainte cu câteva ore, de la 12:00, tot în Piața Victoriei va începe Marșul Normalității, pe traseul Piața Română – Piața Universității – Piața Unirii – Patriarhia Română.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA