Marius Tucă, desemnat „cel mai bun realizator TV” la Gala Capital – Performerii anului 2021: „Îmi fac club de presă. Clubul Ziariștilor Români”

Marius Tucă, desemnat „cel mai bun realizator TV” la Gala Capital - Performerii anului 2021: „Îmi fac club de presă. Clubul Ziariștilor Români”
Marius Tucă, la „Gala Capital – Performerii anului 2021” (FOTO - Capital)
Publicat: 23/02/2022, 21:25
Actualizat: 23/02/2022, 21:45

Revista Capital a premiat, și în acest an, performanțele unor profesioniști care, indiferent de domeniul în care activează, contribuie pozitiv la dezvoltarea întregii societăți. Iar jurnalistul Aleph News Marius Tucă a fost votat ca fiind preferatul cititorilor Capital, la categoria „Realizatorul TV al anului 2021”.

„Am constatat în acești doi ani de pandemie că ni s-au cam luat drepturile și libertățile în fiecare zi. Și noi am fost de acord. Îi rog pe mai tinerii jurnaliști să nu mai ia nimic rumegat din partea statului. Să trăiți domnul Ciolacu! M-am hotărât să fac un club de presă. Dar nu Clubul Român de Presă. Ci Clubul Ziariștilor Români. S-a constatat că acea carantină de două luni de zile nu a produs niciun efect și a fost total inutilă. O să anunț în curând când se pot face înscrierile”, a declarat Marius Tucă, după decernarea premiului.

Jurnalistul, ale cărui bretele deveniseră la un moment dat un simbol al emisiunii sale tip talk-show, nu are nevoie de nici o prezentare. El a condus cotidianul Jurnalul Național, publicație care a creat un standard românesc al termenului „quality”, scrie Capital.ro.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, „Marius Tucă Show”, găzduită, până nu de mult, de postul TV Aleph News, a reinventat emisiunile cu invitați, care sunt difuzate la ore de maximă audiență.

Incisiv și de neînduplecat, inteligent și tenace, Marius Tucă a fost recunoscut de cititorii Capital drept cel mai performant realizator TV.

Printre jurnaliștii nominalizați și premiați la Gala Capital 2021 s-au aflat și Răzvan Dumitrescu, jurnalist Antena 3, Victor Ciutacu și Andreea Crețulescu, ambii de la România TV, dar și Silviu Mănăstire de la B1 TV.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase