Mărturii CUTREMURĂTOARE în cazul medicului acuzat de moartea a 4 pacienți. Zeci de pacienți nu mai pot fi operați

Publicat: 12/04/2023, 20:30

Apar mărturii cutremurătoare în cazul medicului de la Spitalul Județean de Urgență Craiova acuzat de moartea a 4 pacienți. Rudele primului pacient decedat în 2019 spun ca imediat după ce a făcut biopsia medicul a ieșit din sala de operație și le ar fi spus ca a greșit și a tăiat o vena puternic vascularizată iar pacientul a pierdut foarte mult sânge.

Mai grav este că medicului aflat sub control judiciar nu mai poate profesa și zilele următoare erau pe lista zeci de pacienți și copii, iar avocații acestuia spun ca este singurul specialist care poate face astfel de intervenții.

Dorin Barbu s-a internat în 2019 pentru o biopsie. Era suspect de cancer. I s-a spus de la început ca intervenția este una ușoară și va dura câteva minute. Numai că atunci când medicul a ieșit din sala de operație le a dat o veste nu tocmai bună celor din familia pacientului.

„L-am dus la dl doctor Demetrian și ne-a zis ca face o incizie aici sus și va sângera puțin. Când i-a făcut incizia a ieșit și ne-a spus că din greșeală i-a tăiat o venă, o arteră ceva de genul. Că a curs o grămadă de sânge, ca nu a văzut atâta sânge de mult”, spune Marius Barbu, fiul pacientului decedat.

Acum familia speră să se facă dreptate. Miercuri conducerea spitalului a avut prima reacție în acest caz.

„Spitalul a luat act de măsurile penale dispuse împotriva salariatului nostru. Până în prezent, nu ne-a fost comunicată nicio informare cu privire la măsurile dispuse în dosarul penal. Ca urmare, conducerea spitalului s-a adresat unității de Parchet cu o solicitare de informații referitoare la cazul domnului conferențiar universitar”, spune Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Apărătorii medicului spun ca este un caz extrem de complicat și procurorii s-au grăbit să dea verdictul. Medicul a fost operat pe creier în urmă cu mai mulți ani și procurorii acum l-au întrebat dacă nu cumva asta i-a afectat activitatea medicală.

„În Spitalul județean de urgență anumite tipuri de intervenții chirurgicale pe secția respectiva sunt făcute doar de dânsul. Sunt pacienți care nu pot fi operați de colegi de ai dânsului …chestiuni pe care nu le pot face alții”, spune Fabian Cipu, avocatul medicului.

Medicul a fost șef de secție chirurgie toracică până în luna noiembrie, dar conducerea spitalului l-a schimbat din funcție.

Luni, medicul Alin Demetrian a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de patru infracțiuni de ucidere din culpă. Concret, patru pacienți au decedat după ce au suferit intervenții de prelevare de probe biopsice.

Prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive, Alin Demetrian a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile de magistrații din Bănie.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul Mihai Trică, a transmis, prin intermediul unui comunicat, că medicul este bănuit că nu ar fi respectat măsurile specifice profesiei și activității sale, efectuând în mod defectuos mai multe proceduri medicale.

Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia