VIDEO | Materiile la care elevii nu mai primesc note, de anul viitor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

Publicat: 12/07/2022, 20:37

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat – marți – că în conformitate cu noua Lege a Educației elevii urmează să nu mai primească note la „Arte” și „Educaţie fizică și Sport”, începând din anul 2023, ci doar calificative de tip „admis”, „respins”. La restul materiilor, rămân note de la 1 la 10, se mai arată în noua Lege a Educaţiei.

În acest fel, potrivit ministrului, se va pune accent pe portofoliul educațional al elevului, spre deosebire de până acum, acordându-se doar calificative.

„Prin excepție, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip «admis», «respins» și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional la care rezultatele evaluării se exprimă în continuare cu note de la 1 la 10. Cu alte cuvinte, elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10, pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Cel mai devreme se va întâmpla în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022”, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult