Medic din Botoșani, mort la doar 46 de ani. Colegii spun că de vină ar fi suprasolicitarea la locul de muncă

Medic din Botoșani, mort la doar 46 de ani. Colegii spun că de vină ar fi suprasolicitarea la locul de muncă
Sursa foto: spitaldorohoi.ro
Publicat: 07/01/2022, 23:18

Medicul Ovidiu Nicolae Alexa, șeful Compartimentului Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi din județul Botoșani, a decedat vineri în urma unui infarct, la doar 46 de ani.

Acesta a murit la scurt timp după ce s-a întors de la serviciu, iar moartea sa este pusă de colegi pe seama suprasolicitării profesionale, informează Agerpres.

Managerul spitalului, Valerian Andrieș, spune că medicul nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate.

„Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a declarat Andrieş.

Directorul DSP Botoșani: E vorba de suprasolicitare

De asemenea, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, care face și ea gărzi la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Dorohoi, spune că decesul este, cel mai probabil, asociat epuizării, din cauza activităților solicitante din ultima perioadă, în context pandemic.

„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, mai notează sursa citată.