Medic la un centru de vaccinare: Doi pacienţi au venit să vadă acul, iar cineva a venit cu el de acasă. L-a căutat pe cel mai mic și l-a adus să-l folosim

Medic la un centru de vaccinare: Doi pacienţi au venit să vadă acul, iar cineva a venit cu el de acasă. L-a căutat pe cel mai mic și l-a adus să-l folosim
Foto: Ro Vaccinare -Facebook
Publicat: 17/06/2021, 09:02
Actualizat: 17/06/2021, 09:03

La centrul de vaccinare Drive-Thru Cluj-Napoca, medicii s-au confruntat cu niște situații mai puțin obișnuite. De exemplu, o persoană şi-a adus un ac „mai mic” de acasă, povestește Florin Moroşanu, membrul unei echipe de vaccinare.

Florin Moroşanu, membru al echipei Drive-Thru din Cluj-Napoca, unde au fost administrate aproape 30.000 de vaccinuri, povesteşte că în prima lună, pentru majoritatea pacienţilor, vaccinarea era determinată de convingere şi exista o doză mare de determinare, dar începând cu luna iunie, acestei categorii i se mai adaugă un profil distinct: omul care se teme de ac sau cel puţin aşa crede, arată o postare pe pagina de Facebook a Ro Vaccinare.

„Teama de ac este mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei. Aproximativ din 10 persoane care dezvoltă reacţii înainte de vaccinare, 8 sunt bărbaţi şi 2 sunt femei. Transpiraţie, leşin, agitaţie, anxietate, albirea feţei sunt manifestări ale unei frici care există doar în mintea noastră. Detaliul acesta asta mă face să mă gândesc cum ar rezista bărbaţii daca ei ar trebui să nască în locul femeilor… Cred că am leşina preventiv înainte de naştere cu vreo câteva zile şi am aştepta minunea în stare de inconştienţă”, a povestit Florin Moroşanu.

„A căutat cel mai mic ac şi l-a adus să-l folosim.”

Acesta susţine că a avut un caz în care o persoană şi-a adus un ac „mai mic” de acasă.

„Am avut 2 situaţii în care 2 pacienţi au venit să vadă acul, dacă e mare, dacă e gros, câţi cm intră în braţ, ba chiar cineva a venit cu acul de acasă. A căutat el în farmacie cel mai mic ac şi l-a adus să-l folosim. Evident că l-a dus înapoi acasă, era un ac care nu permitea vaccinarea pentru că era prea scurt şi s-a vaccinat cu acul din centrul nostru. Dar ideea în sine, de a căuta un ac cât mai mic prin farmacii mie mi-a dat senzaţia că acea persoană chiar a vrut să se vaccineze, iar teama de ac l-a făcut să stea şi să aştepte o vreme, până şi-a făcut curaj”, mai spune membrul echipei de vaccinare.

Acesta susţine că pentru astfel de cazuri este necesară intervenţia unui psiholog.

„Pentru toate aceste situaţii de fobie de ace există Lucian. Lucian este psiholog clinician, coleg cu noi la Drive şi am ajuns să-l apreciez tare în cele 2 luni de când îl cunosc. E ca un frate mai mare, înţelept şi calm. OK, calmul e în fişa postului unui psiholog dar mai are o calitate, empatia. Vede el omul stresat în maşină, citeşte pe faţa pacientului că nu este în cea mai confortabilă stare şi merge la el sau la ea şi reuşeşte să distragă atenţia, astfel încât vaccinarea devine o experienţă banală”, a mai povestit Florin Moroşanu.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
EXCLUSIV. Vedete din România pe care vântul le-a lăsat în... posteriorul gol! La propriu!
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ALERTĂ în România! Primul SUSPECT de Covid-19 cu varianta OMICRON
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Ungurii ne dau lovitura supremă. Ce au spun despre Ziua Națională a României
Blestemul lansat asupra Familiei Regale! Prințesa nu va putea fi fericită în veci. A plecat...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...