Medicamentele cu prescripție, ridicate de la orice farmacie din țară. De când intră în vigoare măsura

Medicamentele cu prescripție, ridicate de la orice farmacie din țară. De când intră în vigoare măsura
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 26/03/2021, 14:20

Medicamentele cu prescripție vor putea fi ridicate de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor.

Anunțul a fost făcut vineri de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), prin intermediul unui comunicat.

Măsura va intra în vigoare de la 1 aprilie, informează Antena3.

Medicamentele cu prescripție, ridicate de la orice farmacie din țară, cu unele excepții

Potrivit sursei citate, excepție fac medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat. Acestea se eliberează indiferent de casa de asigurări în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

Astfel, dacă în prezent farmaciile pot avea contracte pentru furnizarea de servicii cu două case de asigurări, respectiv cu cea județeană și cu CAS AOPSNAJ, începând cu 1 aprilie 2021, acestea vor putea opta pentru păstrarea unui singur contract, care va fi valabil până pe 30 iunie 2021.

Farmacia va deservi toți asigurații care prezintă prescripții medicale.

CNAS: Măsura va oferi un acces mai facil asiguraților

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a declarat că această măsură va asigura un acces mai facil al pacienților la tratamente.

 „Este o măsură care va asigura un acces mai facil al pacienților la tratamentele necesare, mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm. Însă nu ne vom opri aici. Alte măsuri menite să vină în sprijinul pacienților sunt propuse de CNAS în proiectul de Contract-cadru pentru anii 2021-2022, pe marginea căruia, până la data de 30 martie 2021, se desfășoară  consultările și negocierile cu organizațiile patronale, sindicale și profesionale reprezentative din domeniul medical. Noul proiect de Contract-cadru va fi supus aprobării Guvernului, astfel încât să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021”, a declarat Adrian Gheorghe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase