Medicii ieșeni, despre cele mai recente manifestări ale coronavirusului: ”Observăm o degradare într-un timp foarte scurt a pacienţilor”

Medicii ieșeni, despre cele mai recente manifestări ale coronavirusului:  ”Observăm o degradare într-un timp foarte scurt a pacienţilor”
Publicat: 19/10/2021, 12:38

Medicii ieșeni transmit cea mai recentă observație legată de bolnavii Covid-19. Potrivit acestora, boala Covid-19 evoluează mult mai rapid, timpul agravării unui caz s-a înjumătățit, de la 8 zile la 4 zile. Cauza modificării virusului, din punctul de vedere al simptomatologiei, nu a fost momentan identificată, spun medicii.

Concret, medicii au observat că, în mod cert, evoluţia bolii s-a schimbat considerabil în ultima perioadă.

„Ceea ce am observat în ultima perioadă este o modificare a virusului din punctul de vedere al simptomatologiei, şi anume o degradare într-un timp foarte scurt a pacienţilor”, susține dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, citat de Ziarul de Iași.

Potrivit acestora, pacienții suferă o degradare a stării de sănătate într-un timp foarte scurt. Medicii ieșeni spun că starea de sănătate a pacientului se degradează în a 4-a sau a 5-a zi de la debutul bolii, însă nu poate oferi o explicație pentru această schimbare.

Un număr de peste 210 pacienți COVID-19 pozitivi se află internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.
Coordonatorul UPU al Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, Diana Cimpoeşu, a împărtășit aceeași opinie.
În ceea ce privește situația din statele membre, medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU al Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, spune că vaccinul reprezintă factorul principal care ajută ca numărul de pacienți bolnavi Covid-19 să nu crească.

„Acum ne trezim cu aceste agrăvări în a 4-a sau a 5-a zi de boală”

„Ceea ce ne-a adus acest val 4 este proporţia de cazuri grave, care este mult mai mare, iar modalitatea în care evoluează de la debutul bolii, către agravare este mult mai rapidă. Dacă, în general, se întâmpla în a 8-a zi de boală , acum ne trezim cu aceste agrăvări în a 4-a sau a 5-a zi de boală. (…) Nu pot să spun că este vorba de o nouă tulpină, pentru că, aici, microbiologii, imunologii care studiază aceste aspecte îşi vor spune cuvântul. Dar, în ceea ce priveşte gravitatea cazurilor, ca noutate, noi putem spune da. În acelaşi timp, vorbind cu ai noştri colegi din state europene, constatăm că la ei, care au o rată de vaccinare de trei ori mai mare decât la noi, nu există aceste cazuri grave, nu se aglomerează spitalele şi ATI”, a spus Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU al Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”.

„Externăm un pacient, iar alţi trei au nevoie de internare. Sistemul medical, nu doar ieşean, ci cel românesc, este aproape de colaps”

„Imediat cum se eliberează un loc, acesta este preluat de către un nou pacient. Din nefericire, nu reuşim să asigurăm în momentul de faţă îngrijirea tuturor pacienţilor deoarece raportul este următorul: externăm un pacient, iar alţi trei au nevoie de internare. Sistemul medical, nu doar ieşean, ci cel românesc, este aproape de colaps. Acest lucru s-a întâmplat deoarece rata de vaccinare este la un nivel nu mic, ci foarte mic.”, a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

Luni, la Iaşi, s-au raportat 336 de noi cazuri, iar municipiul se aproapie de o rată de 13 la mia de locuitori.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Vestea anului despre milioane de pensii! Cine va încasa mai mulți bani? Nu mai poate...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...