Medicii Royal Navy se pregătesc pentru consecințele unor atacuri nucleare și chimice pe fondul creșterii tensiunilor la nivel mondial

Medicii Royal Navy se pregătesc pentru consecințele unor atacuri nucleare și chimice pe fondul creșterii tensiunilor la nivel mondial
sursa: Pixabay
Publicat: 05/08/2022, 19:47

Medicii Royal Navy s-au antrenat în tratarea consecințelor unor atacuri chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN) împreună cu aliații NATO din Republica Cehă.

Experți medicali din 13 națiuni s-au adunat la Tisá, în apropiere de granița cu Germania, pentru a lucra împreună la tratamente, decontaminare și tratarea victimelor în urma unui atac CBRN.

Pe parcursul a patru zile, personalul a făcut schimb de cunoștințe și a tratat victime simulate la locul unui vechi teren de testare chimică și biologică, în timp ce echipa medicală combinată a Marinei Regale și a Royal Marines a făcut o demonstrație a tehnicilor și procedurilor folosite de Regatul Unit.

Commando Forward Surgical Group din cadrul Regimentului Logistic Commando din North Devon, cu sediul în North Devon, se desfășoară oriunde se desfășoară Royal Marines, indiferent cât de extrem este mediul. Responsabilitatea lor este de a trata victimele pe teren și, prin urmare, trebuie să fie extrem de eficienți în ceea ce privește înființarea de facilități de tratament medical la un moment dat.

În timpul exercițiilor din Republica Cehă, ei au fost în prima linie a zonei comune de decontaminare a victimelor, care trebuie să fie înființată rapid pentru a trata persoanele expuse la un atac CBRN, decontaminându-le și oferindu-le tratament medical de bază înainte de a le trece la următorul nivel de îngrijire medicală.

„Scenarii ca acesta sunt necesare pentru a ne menține cu picioarele pe pământ și pentru a fi pregătiți să tratăm și să îngrijim în mod eficient victimele CBRN în timp real la care ne putem aștepta în timpul operațiunilor”, a declarat asistentul medical Jack Franklin.

„Deoarece echipa medicală din zona de decontaminare a victimelor este foarte mică, fiecare trebuie să fie capabil să facă un pas înapoi, să gândească și să evalueze situația.

„Acest lucru a fost crucial pentru medicul de triaj din fața unității care decide, pe baza protocolului, cine primește primul tratament. În timp real, aceasta va fi o sarcină foarte dificilă.

„În luptă, este realist să luăm în considerare faptul că nu toată lumea va supraviețui. Acordarea priorității unei victime cu șanse mai mari de supraviețuire, în detrimentul unei victime cu răni grave, este esențială pentru a preveni consumarea rapidă a timpului și a resurselor noastre limitate care ne pot împiedica să tratăm alte victime multiple pentru răni la care ne putem aștepta să supraviețuiască.”

Membrii Serviciului de fanfară al Royal Marines au operat alături de grupul chirurgical în zona de contaminare, oferind împreună pacienților un tratament medical de bază și evaluând rănile acestora.

În Republica Cehă, medicii și Serviciul Band au format o echipă formidabilă, asamblând zona de decontaminare a victimelor în cel mai rapid timp înregistrat în ultimii zece ani – un impresionant 12 minute și 45 de secunde.

Exercițiile de testare în direct au avut loc după o fază de teorie, exerciții practice și simulări medicale, toate acestea făcând parte dintr-un program de pregătire esențială care menține echipele medicale ale alianței pregătite în cazul în care se întâmplă ce e mai rău.

„Din punctul de vedere al unui pușcaș marin regal, a fost o perspectivă excelentă asupra modului în care Royal Navy și Royal Marines Band Service lucrează împreună în timpul unui astfel de exercițiu și a fost un bun prilej de a asista/observa tratamentul medical în sine”, a declarat pușcașul marin George Blake, din cadrul Regimentului Logistic Commando.

„Am făcut parte din echipa de tăiere, așa că a trebuit să fim atenți la orice fel de garouri pe membre, la schije care ieșeau etc. Nu a fost întotdeauna atât de ușor ca și cum ar fi fost vorba de a tăia o linie dreaptă prin haine, a trebuit să lucrăm împreună în sincronizare și să putem lucra în jurul medicilor fără să ne încurcăm unii pe alții și fără să pierdem timp.”

Sursa: Royalnavy

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?